Kad vasara būtų saugi…

Atėjus vasarai, vaikai daug laiko praleidžia gryname ore – žaidimų aikštelėse, kieme, kaime pas senelius ar su tėvais prie vandens telkinių. Augančio žmogaus organizmą ypač gerai veikia buvimas gryname ore, grūdinimasis, tinkamo dienos režimo laikymasis bei tinkama mityba. Tačiau reikėtų taip pat nepamiršti, kad atostogų metu vaikai ne tik pramogauja, bet ir patiria traumų dėl saugumo nesilaikymo.


Šiltuoju sezono metu vaikai plaukioja ežere ar jūroje, kartu su tėvais ar seneliais vyksta į iškylas gamtoje. Gryname ore kyla nemažai pagundų – neatsargiai elgtis vandens telkiniuose, jūroje ar miške.
Į Nemajūnų dienos centrą pasikvietėme specialistes Akvilę Stogevičiūtę ir Karoliną Klimaitę iš Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro, kad mums papasakotų apie tai, kaip saugiai elgtis ir suteikti pirmą pagalbą skęstant vandenyje, primintų elgesio miške taisykles, vienos iš jų – nekurti laužų ne laužavietėse, saugotis erkių, širšių įkandimo. Taip pat išklausėme ir specialisčių informaciją apie tai, kaip galėtume pagelbėti žmogui užspringus, nukritus gatvėje, gaisro atveju. Dienos centrą lankantys vaikai klausėsi su dideliu susidomėjimu ir ne vienas iš jų žinojo, kad iškilus grėsmei, visuomet reikia skambinti pagalbos telefonu 112.
Po paskaitos lektorėms įteikėme vaikų rankų darbo dovanėles, o vaikams palinkėjome saugių vasaros atostogų.
Jurgita Stikliuvienė
Nemajūnų dienos centro užimtumo specialistė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *