Jogilės pasiekimai džiugina

Privataus Bartulių šeimos Paramos ir labdaros fondo „Idėjų Vartai“ veikla tęsiasi jau aštuonerius metus. Tai – fondas, kuris kiekvienais metais teikia vieną 500 Eur premiją geriausiam, aktyviausiam, drąsiausiam, gerų rezultatų savęs ugdyme pasiekusiam rajono abiturientui. Liepos 13 dieną įteikti premijos į Veiverių Tomo Žilinsko gimnaziją vyko ne tik fondo direktorė Romualda Bartulienė ir jos sutuoktinis Gintautas Bartulis, bet ir trečioji jų šeimos karta – anūkai Kotryna ir Kristupas Užupiai. Šie mažyliai dar tik dairosi, kas vyksta šiame gyvenime, todėl jiems labai pasisekė, kad atsirado galimybė dalyvauti vienoje iš didžiausių žmogaus gyvenimo švenčių – brandos atestatų įteikime.

Sveikindamas abiturientus ir įteikdamas premiją Gintautas Bartulis kalbėjo:
– Nuostabus jausmas pajusti atmosferą, kurią sukuria jūsų visų šypsenos ir švytinčios akys. Nuveiktas didelis darbas. Tik jūs ir jūsų mokytojai bei tėvai žino, kiek pastangų reikėjo kiekvienam, kad galėtumėt šiandien būti čia.
Bet šventė baigsis… Daugelis iš jūsų jau pasirinkot savo kelią, bet po kurio laiko vėl ir vėl gyvenimas jums siūlys rinktis. Rinktis, kur dar toliau eiti, ką daryti. Rinkitės pagal tai, kaip jums liepia širdis, aistra ir sąžinė.
Atminkit, nėra garantuotų būdų, kaip užsitikrinti sėkmę ar išvengti nesėkmių. Rinksitės jūs ir už savo pasirinkimą atsakysit tik jūs.

Turiu tik vieną palinkėjimą jums: jeigu kada nors į galvą bandys įsėlinti mintis, šnabždanti: jam, arba jai tai gerai, mokosi KTU ar kitoj „ypatingoj“ gimnazijoj… Jeigu aš ten mokyčiausi, tada man… irgi kitaip viskas sektųsi… Galima daug suskaičiuoti tokių jeigu turėčiau, gyvenčiau ten ir ten – tada jau viskas būtų kitaip…
Iš karto vykit lauk tokią mintį, ji apgavikė! Ji – virusas! Virusas leidžiantis pateisinti savo neveiklumą.
Štai įrodymas, kad asmeniniai pasiekimai nepriklauso nuo gyvenimo ar mokymosi vietos.
Atsakykite į keistoką klausimą – kiek Lietuvos specialistų stažavosi NASA (Amerikos kosmoso centre)? Nežinote? Aš irgi nežinau, kiek iš viso, bet tikrai žinau, kad ten dirbo vienas Veiverių gimnazijos auklėtinis Donatas Miklušis. Tai – faktas. Prisimenat tokį? (Jis, beje, prieš keletą metų irgi laimėjo mūsų šeimos fondo premiją). Jo pasiekimai – pasirinkimo atkakliai, daug ir kryptingai mokytis pasekmė, o ne mokymosi ar gyvenimo vieta.
Taigi visada prisiminkit – asmeniniai pasiekimai visiškai nepriklauso nuo gyvenimo ir mokymosi vietos ar kitų aplinkybių. Jie priklauso tik nuo paties žmogaus pasirinkimo.
Šių metų fondo „Idėjų vartai“ premijos laimėtoja tapo Jogilė Karažaitė. Jos pasiekimai visose srityse stebina ir džiugina. Tai labai įvairiapusiškai save išsiugdęs žmogus. Abitūros egzaminuose ji gavo 100 balų iš biologijos, Veiverių meno mokykloje baigė smuiko pradinio muzikavimo kursą, taip pat pagrindinio dailės ugdymo kursą – mokėsi keramikos, tapybos, kompozicijos, piešimo. Jogilė gali džiaugtis ir pergalėmis stalo teniso turnyruose, laimėjimais chemijos, biologijos olimpiadose. Keturis kartus dalyvauta Č.Kudabos vardo geografijos respublikiniame konkurse, užimtos prizinės vietos.
Šventei pasibaigus, kalbantis su Romualda Bartuliene apie fondo veiklos prasmę, principus ir paprašius išsamiau atsakyti į klastingą klausimą: „Kas jums iš to?“, nuskambėjo paprastas ir aiškus atsakymas: „Savo namus geresniais galim padaryti tik patys, tas pats ir su Lietuva – geresnę Lietuvą sukursime tik mes patys. Tą ir darome.“
Indrė Baltrušaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *