Jaunosioms savanorėms palinkėjo gyvenimiškos sėkmės

Nuo 2011 metų Prienų globos namai priima tarptautinės organizacijos „Actio Catholica Patria“ savanorius. Kiekvienas jaunas žmogus atvykęs iš kitos šalies ir įsiliejęs į kolektyvą, jame ne tik įgyja savarankiško gyvenimo patirties, bet ir palieka dalelę savo širdies, praturtina socialinį darbą savo iniciatyvomis.
Šią savaitę su Globos namų darbuotojais ir gyventojais atsisveikino ukrainietė Anna Piven ir Emily Charlotte Schlegel iš Vokietijos, kurios nuo praėjusių metų rugsėjo ir spalio įstaigoje vedė įvairius užsiėmimus, organizavo sociokultūrinę veiklą senjorams ir neįgaliesiems, bendravo su jais, padėdamos įveikti psichologinę atskirtį.
Apibendrindamos visą Prienuose praleistą laikotarpį, padėkodamos už šiltą priėmimą ir sudarytas sąlygas pažinti socialinį darbą iš vidaus, įgyti jam reikalingų įgūdžių, abi jaunosios savanorės parengė skaidrių prezentacijas apie savo gimtąsias šalis – Ukrainą ir Vokietiją, kurias pristatė gyventojams, daug dėmesio skirdamos nacionalinės kultūros ypatumams ir tradicijoms.
Diplomuota teisininkė Anna, pasakodama apie savo šalį, gyventojus įtraukė į pažintinę viktoriną. Su pasididžiavimu ji pademonstravo savo mamos ketverius metus jai kruopščiai siuvinėtą spalvingą palaidinę ir kraitinį rankšluostį. Tradiciniai drabužiai, vadinamosios vyšivankos, Ukrainoje išgyvena atgimimą, tautiniais kostiumais puo-šiamasi ne tik per valstybines šventes, bet ir asmeninėmis progomis.
Emily labai nustebino apie Vokietijos gamtą ir įžymybes papasakojusi taisyklinga lietuvių kalba, kurios pramoko per kelis mėnesius. Imli kalboms ir menui, baigusi muzikos mokyklą mergina tik atvykusi į Globos namus surado bendrą kalbą su buvusia muzikos mokytoja Violeta Ibianskyte. Kartu jos organizavo muzikines – literatūrines popietes. O atsisveikinimo vakarui paruošė porą muzikinių kūrinių. Emily, kuriai pianinu akomponavo Violeta, ne tik pagrojo klarnetu, bet ir lietuviškai padainavo dainą apie balandėlę. Tai sujaudino ne tik savanorių darbą koordinavusias socialines darbuotojas Jeleną Konovalovą ir Raimondą Sakalauskienę, bet ir vyresnio amžiaus gyventojus, kurie dėkojo merginoms už nuoširdų bendravimą, paslaugumą ir nesavanaudišką pagalbą. Annai ir Emily sėkmės tolimesniame gyvenime, tinkamo karjeros pasirinkimo linkėjo ir Prienų globos namų direktorė Inga Barkauskienė.
Tikimasi, kad užsimezgusi draugystė nenutrūks, savanorės primins apie save laiškais ir telefono skambučiais.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *