Izraelio „Maccabi“ klubų planuose – sportinio pasirengimo stovyklos Birštone

Birželį Birštone įsikūrusiame „Vytautas mineral SPA“ apvaliojo stalo diskusijai susitiko Izraelio ir Lietuvos sporto federacijų bei klubų atstovai, kurie aptarė abiejų šalių sportinio bendradarbiavimo galimybes. Svečiams buvo pristatyta Lietuvoje ir mūsų regione sukurta sporto ir sveikatingumo infrastruktūra.


Susitikimą inicijavo UAB „Birštono mineraliniai vandenys“, „Vytautas mineral SPA“ ir Prienų–Birštono „Vytauto“ krepšinio klubas, prie jo organizavimo prisidėjo ir Lietuvos ambasados Izraelyje atstovai.
Pokalbio metu buvo aptartos Izraelio krepšinio ir futbolo klubų priešsezoninės pasirengimo stovyklos Birštone, Alytuje, Prienuose, Kaune, o taip pat susitarta dėl bendrų pastangų, organizuojant tarptautinius krepšinio, futbolo, o vėliau ir rankinio, tinklinio, regbio ir kitų sporto šakų turnyrus tarp Lietuvos, Izraelio bei kitų susidomėjusių šalių komandų.
„Maccabi Israel“ vadovas Naor Galili pažymėjo, jog Birštone ir aplinkiniuose miestuose mato didžiulį potencialą ir galimybes ne tik klubų komandų pasirengimui ir priešsezoniniams turnyrams, bet ir bendradarbiavimui valstybiniu mastu, federacijų partnerystei, bendram nacionalinių komandų pasirengimui. Jo teigimu, jau šį rudenį galima pradėti bendradarbiavimą ir į stovyklas Birštone atsiųsti dvi – tris krepšinio ir futbolo komandas.
„Maccabi Israel“ krepšinio ir futbolo departamentų vadovė Liron Cohen gerai atsiliepė apie Lietuvos krepšinio žaidėjus ir trenerius. „Tikrai žinau, kad su tokiu profesionaliu požiūriu ir tokiu žinių bagažu, kokį turi lietuviai, bei su tokia milžiniška meile šiam sportui, kokią turi izraeliečiai, galime sukurti analogų pasaulyje neturinčią sportinio pasirengimo ir profesionalumo didinimo sistemą“, – sakė ji.
Pokalbiu liko patenkintas ir „Vytautas mineral SPA“ generalinis direktorius Robertas Lukošius: „Dabar jau garsiai galiu pasakyti, kad turėjome itin sėkmingą susitikimą. Džiugu, kad mūsų iniciatyva pavyko į Lietuvą privilioti tokius Izraelio sporto grandus, kurie puikiai įvertino galimybes sportininkams apsistoti mūsų sveikatingumo ir poilsio centre bei treniruotis gretimuose miestuose esančiose arenose ir aikštynuose. Labai tikiuosi, kad ši privati iniciatyva taps paspirtimi nacionalinio lygmens bendradarbiavimui.“
Susitikime taip pat dalyvavo „Maccabi Israel“ sporto departamento vadovas Oded Abramson, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius, „Birštono mineraliniai vandenys“ valdybos pirmininkas Norbertas Pranckus, S.Dariaus ir S. Girėno sporto centro atstovė Giedrė Bernotaitė, buvęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Alytaus sporto ir rekreacijos centro bei Prienų kūno kultūros ir sporto centro vadovai, Prienų – Birštono „Vytauto“ krepšinio klubo, Lietuvos regbio federacijos bei „Žalgirio“ regbio klubo atstovai.
Pirmųjų Izraelio komandų Birštone laukiama jau šių metų rugsėjo pradžioje.
Parengta pagal pranešimą spaudai

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *