Suteikė viltį „Prienų“ krepšininkams

Praėjusio ketvirtadienio popietę susirinkę į neeilinį posėdį Prienų rajono savivaldybės nariai pritarė sutarčių pasirašymui dėl kelių priežiūros darbų pirkimo Balbieriškio ir Prienų seniūnijose.
Mat, kaip informavo pranešėjas savivaldybės administracijos skyriaus vedėjas Robertas Želvys, įvykus darbų pirkimams, paaiškėjo, kad minėtose seniūnijose darbų kaina viršys 175 000 eurų sumą ir sutartims pasirašyti jau reikia Tarybos pritarimo.
Nors Cezarui Pacevičiui ir kilo abejonių, dėl kokių priežasčių kelių priežiūros darbai Balbieriškio seniūnijoje kainuos brangiau nei, pavyzdžiui, Stakliškių ar Veiverių, juolab kad pirkimus laimėjo gerą technikos bazę turinti valstybinė įmonė, bet Tarybos dauguma prieš šventinę dieną į gilesnes diskusijas nesileido.
Dauguma Tarybos narių pritarė ir kitam sprendimo projektui – atleisti UAB „Kautra“ nuo nekilnojamojo turto mokesčio, kadangi, kol vyksta Autobusų rekonstrukcijos darbai, „Kautra“ nesinaudoja patalpomis.

Daug gyvesnės diskusijos vyko dar prieš posėdį vykusio pasitarimo metu, kuriame buvo tariamasi dėl paramos „Prienų“ krepšinio klubui.
LKL užėmę paskutiniąją vietą, prieniškiai kitame sezone vietą turėjo užleisti geriausiai žemesnėje lygoje pasirodžiusiai komandai – Šakių „Vyčio“ krepšininkams. Tačiau, kai Šakių klubo vadovams nepavyko susitarti su Kauno rajono savivaldybe dėl galimybės žaisti Garliavoje, nes Šakių esanti salė neatitinka LKL reikalavimų, prieniškiams įsižiebė viltis grįžti. Tik, kaip sakė klubo direktorius Adomas Kubilius, klubas turi įvykdyti tam tikrus įsipareigojimus dėl biudžeto. Kadangi SPA Mineral Vytautas atsisakė toliau būti generaliniu rėmėju, klubui, planuojančiam tapti viešąja įstaiga, nieko kito neliko, kaip kreiptis į Prienų rajono savivaldybės tarybą. Dar prieš minėtą pasitarimą sklandė įvairių nuomonių. Buvo ir tokių, kad gal geriau „nusileisti ant žemės“ ir žaisti žemesnėje lygoje, suteikiant progą vietos perspektyviems krepšininkams tobulėti, bet visgi nugalėjo noras turėti komandą LKL. Taigi „Prienų“ krepšinio klubas užsitikrino solidžią 250 000 eurų Prienų rajono savivaldybės paramą.
Visas planuojamas klubo biudžetas, direktoriaus teigimu, būtų 465 000 eurų. Komandos vadovai mano, kad jiems pavyks surasti ir generalinį rėmėją, ir pritraukti daugiau palaikančiųjų komandą. „Prienų“ vyr. treneris Virginijus Šeškus tarp potencialių rėmėjų paminėjo ir Antano Guogos, Vidmanto Žiemelio pavardes.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *