Sutikome kraštiečio Bronislovo Kuzmicko knygą

Birželio 27 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko Kovo 11-osios akto signataro, filosofo, profesoriaus, kraštiečio Bronislovo Kuzmicko knygos „Tarp kaimynų ir pasaulyje: vyksmai ir refleksijos“ pristatymas. 

Renginyje taip pat dalyvavo Kovo 11-osios akto signatarai – kraštietis Liudvikas Narcizas Rasimavičius – Rasimas ir Petras Giniotas, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.
Knyga „Tarp kaimynų ir pasaulyje: vyksmai ir refleksijos“ skirta svarbiausiems Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo išvakarėse ir pirmaisiais jos metais Lietuvoje vykusiems įvykiams aptarti. Kai Lietuvos valstybė dar tik stiprino savo pozicijas ir siekė pripažinimo pasaulyje, knygos autorius pats aktyviai dalyvavo visuomeninėje ir politinėje veikloje, buvo Lietuvos delegacijų, vykusių ieškoti paramos Skandinavijos ir Baltijos šalyse, narys.
Bronislovo Kuzmicko bendražygiai Petras Giniotas ir Liudvikas Narcizas Rasimavičius – Rasimas, patyrę užsienio politikos specialistai, išsamiau papasakojo apie knygoje aprašomus įvykius, pristatė savo požiūrį į Lietuvos santykius su kaimyninėmis valstybėmis, pasidalino mintimis apie „Globalios Lietuvos“ idėją ir emigrantų bei užsienio lietuvių bendruomenių ryšį su Lietuva, politinę kultūrą, visuomenės pasitikėjimo valdžia didėjimą ir to priežastis.
Renginio metu grojo tarptautinio konkurso „Olimpo musicale 2018“ antrosios vietos laimėtoja Ugnė Orinaitė. Renginį vedė Artiomas Marchockis.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *