Susitelkė verslas, kūrėjai ir savivaldybė

Birželio 27 d. Prienų r. savivaldybėje vyko Savivaldybės vadovų, Savivaldybės įvaizdžio grupės, Prienų krašto muziejaus, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos, picerijos „Tango Pizza“ atstovų susitikimas, kurio metu buvo pristatytos picerijos fasado papuošimo idėjos ir aptarti dailininkų ir savininkų atrinkti keturi eskizai.

Kaip sakė „Tango Pizza“ picerijos savininkai Dovilė ir Jaunius Mališauskai, mintį papuošti meno kūriniu įmonės pastatą ir padaryti kažką gražaus sau bei miestui jie brandino keletą metų. Idėjų ir jų įgyvendinimo paieškos suvedė su kraštiečiu dailininku, dailės pedagogu, Šilavoto davatkyno dailės plenerų organizatoriumi Petru Lincevičiumi, o po to atvedė ir į Savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko kabinetą.
Meras teigė nuoširdžiai palaikantis iniciatyvas, kurios prisideda prie miesto gražinimo ir populiarinimo. „Aš labai džiaugiuosi socialiai atsakingo verslo požiūriu – kurti pridėtinę vertę ne tik sau, bet ir visuomenei, kurioje jis veikia, taip pat tuo, kad idėjos įgyvendinamos su talentingų kraštiečių pagalba“, – susitikime sakė Savivaldybės vadovas.
Eskizų autorius P. Lincevičius – jaunas, bet Lietuvos ir užsienio dailės pasaulyje jau žinomas dailininkas, kuris labai didžiuojasi savo šaknimis ir visur pabrėžia savo kilmę. Jis taip pat džiaugėsi galimybe idėjomis ir kūryba prisidėti prie Prienų žinomumo didinimo. „Tai tąsa visos mano kūrybos – įprasminti šį kraštą, pabrėžti jo identitetą ir skleisti informaciją apie jo savitumą “, – apie naująją kūrybinę užduotį sakė tapytojas.
Susitikime dėmesio skirta trims eskizams, kurie glaudžiai susiję su Prienais. Viename iš jų vaizduojamas dailininkas Nikodemas Silvanavičius, kitame – kraštietis keliautojas Matas Šalčius, o trečiame – stilizuotas Prienų herbas.
Dauguma dalyvavusiųjų aptarime palaikė M. Šalčiaus atminimo įprasminimo idėją, taip pat pasiūlė ir inovatyvių sprendimų, kalbėjo apie spalvas.
„Neabejoju, kad būsimas meno kūrinys kartu su greitai iškilsiančia modernia autobusų stotimi, rekonstruota F. Martišiaus gatve papuoš šią erdvę ir prisidės prie Prienų krašto patrauklumo didinimo“, – pasidžiaugė meras A. Vaicekauskas.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *