„Vaikystė Birštone visiems 2018“

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato (toliau – Birštono PK) jau šešioliktus metus organizuojama bei Birštono savivaldybės remiama vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo stovykla „Vaikystė Birštone visiems 2018“ ir šį kartą sukvietė 15 vaikų.
Pirmąją dieną jaunieji stovyklautojai bendravo su Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro darbuotojomis, kurios vaikams pasakojo, kaip saugiai leisti vasarą, kaip teikti pirmąją pagalbą ištikus nelaimei. Taip pat priminė sveikos mitybos taisykles bei diskutavo apie mitybos įpročius. Vyresnieji išmėgino judrias rungtis su girtumo akiniais, kurie iškreipia vaizdą ir keičia koordinaciją.
Antroje dienos dalyje keliavome į Kauno apskrities PGV Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą, kur pareigūnai supažindino su savo kasdiene nelengva ir pavojinga veikla, turima technika, jos panaudojimu. Taip pat lankėmės kaimyniniame Prienų rajono policijos komisariate, susipažinome su migracijos pareigūnų darbu, komisariato patalpomis. Sugrįžę į gimtąjį Birštoną, stovyklautojai važinėjosi su Birštono policijos riedžiais.
Antroji diena prasidėjo Kaune, Panemunėje įsikūrusiame Juozo Vitkaus inžinerijos batalione, kur vyko praktiniai užsiėmimai, t. y. minų ieškojimai, estafetės su išminuotojų batais, kostiumu. Lankėmės A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje, kur edukacinio užsiėmimo metu ne tik prisiminėme, kaip saugiai ir atsakingai reikia elgtis kelyje ir gatvėje, bet ir buvome supažindinti su taip mėgiamos transporto priemonės – dviračio – istorija. Po pažintinių ekskursijų pramogavome, treniruodami fizinį kūną ir protinę veiklą edukacinėje laipiojimo centro „Miegantys drambliai“ programoje.
Trečioji – sporto diena. Žaidėme orientacinį žaidimą „Birštono detektyvas“. Kaip tikri detektyvai, atlikdami užduotis, sekdami paliktais pėdsakais, lankydamiesi įvairiose savo miesto vietose, bandėme išnarplioti detektyvinę Birštono istoriją. Ir mums pavyko. Po tokio žygio pramogavome ir atsipalaidavome sanatorijos „Tulpė“ baseine.
Paskutiniąją – ketvirtąją – dieną vykome į Vilnių. Lankėmės Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdyboje, susipažinome su policijos kinologų darbu, su tarnybiniais šunimis. Taip pat susitikome su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūne Aiste Dijokaite, kuri vedė edukacinį užsiėmimą Saugaus eismo klasėje, kuri skirta ugdyti žinias apie saugų eismą, gilinti teorines ir praktines saugaus elgesio kelyje žinias, ugdyti pagarbą žmogaus gyvybei ir jos išsaugojimui, pagarbą eismo dalyviams, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Baigiantis šių metų stovyklos laikui, pramogavome Dino pramogų parke, dalinomės įspūdžiais apie gerai bei turiningai kartu praleistą laiką stovykloje „Vaikystė Birštone visiems 2018“.
Džiugu, kad laikas vaikams neprailgo. Stovykla nors trumpam padėjo išspręsti vaikų užimtumo problemą, praplėtė akiratį, sustiprino bendravimo įgūdžius. Visi turėjo puikią galimybę per kūrybinę, sporto, pažintinę veiklą įprasminti save, formuoti pasaulėžiūrą, pajusti asmeninę vertę, atsakomybę už save ir kitus, susipažinti su naujais draugais.
Stovyklos dalyviai ir bendruomenės pareigūnė, stovyklos vadovė Milda dėkoja visiems, rėmusiems ir padėjusiems įgyvendinti stovyklos programą.
Alytaus aps. VPK Birštono PK informacija ir nuotraukos

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *