Socialdemokratus ir valdančiąją koaliciją paliko Angelė Bajorienė

Birželio 28 dienos Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje valdančiųjų gretoms priklausiusi Tarybos narė Angelė Bajorienė oficialiai pareiškė, kad nuo birželio pradžios ji nebėra Socialdemokratų partijos narė, o nuo šios savaitės pirmadienio pasitraukė iš Tarybos valdančiosios koalicijos, atsisakė pirmininkės pareigų Ekonominės plėtros, finansų ir investicijų komitete bei dalyvavimo Socialdemokratų frakcijoje. Sekdama Gintauto Bartulio ir Vytauto Martinaičio pavyzdžiu, Taryboje ji toliau veiks kaip nepriklausoma politikė.

Tarybos narė pabrėžė, kad, dalyvaudama politikoje, ji vadovavosi skandinavų socialdemokratijos modeliu, daug dėmesio skyrė senjorams ir neįgaliesiems. A.Bajorienė neslėpė, kad jos apsisprendimas susijęs su LSDP Prienų skyriaus veikla – jai paskyrė daugelį metų, nors, anot politikos senbuvės, šiuo metu ją bandoma pavaizduoti socialdemokratijos prieše.
Nenorėdama nei įskaudinti, nei įžeisti kolegų, savo pasirinkimo priežastimi Tarybos narė nurodė nesutarimus su skyriaus vadovybe. „Stebinanti ir man nepriimtina ne socialdemokratų idėjinė politika, o ją vykdančių pavienių asmenų veikla ir valdymas,“ – sakė A.Bajorienė, tarp skyriaus narių pasigedusi konstruktyvių diskusijų, galimybės laisvai reikšti savo nuomonę, taip pat ir gerųjų emocijų, kurias turėtų teikti visuomeninė veikla. Politikei apmaudu, kad demokratinė raiška, išsakyta skirtinga nuomonė, savo pozicijos turėjimas skyriuje yra slopinami svarstymais ir partinėmis nuobaudomis.
A.Bajorienės teigimu, prie jos pasitraukimo priežasčių reikėtų priskirti tai, kad ji, kaip politikė, šioje kadencijoje rinkėjams buvo įsipareigojusi labiau įsiklausyti į miestelių, kaimų gyventojų lūkesčius bei nuomones ir siekė atvirumo politikos. Tačiau, politikės tvirtinimu, būnant valdančiosios koalicijos dalimi, jai ne visiškai sekėsi įgyvendinti užsibrėžtus tikslus ir principus. Todėl ji nusprendė pasirinkti kitą, laisvesnę, poziciją ir likusį laiką iki kadencijos pabaigos panaudoti kuo produktyviau, į Tarybos darbą įnešant naujų, diskusinių minčių.
A.Bajorienės įsitikinimu, laisvai reikšti savo nuomonę jai leidžia sukaupta profesinė, vadybinė ir ekspertinė patirtis. Todėl ji nemato nei tikslo, nei prasmės „būti chaotiškai, be sistemos valdomame laive“, besąlygiškai laikytis vieno ar trijų partijos narių primestos nuomonės.
„Man svarbios jūsų visų – 25 Tarybos narių – mintys, racionaliausių pasiūlymų sintezė,“ – kalbėjo Tarybos narė, apgailestaudama, jog per trejus kadencijos metus „nevisiškai gebėta telkti Tarybos narių mintis, organizuoti sistemines diskusijas“. Vietoj to, jos subjektyvia nuomone, pasitaikė Tarybos narių supriešinimo ar net žeminimo atvejų. „Toks stilius man nėra priimtinas“, – pabrėžė A.Bajorienė.
Tarybos narė nurodė ir daugiau priežasčių, dėl kurių jai ne pakeliui su valdančiąja koalicija, tai, jos manymu, ir negebėjimas tvarkytis savivaldybėje, vadybinių sprendimų stoka, ir per mažas dėmesys bei pagalba gyventojams nelaimės, taip pat kitais atvejais.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *