Baigėsi septintasis STEAM mokslų konkursas ,,Mūsų eksperimentas“

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre apdovanoti STEAM mokslų konkurso „Mūsų eksperimentas“ laureatai. Sveikindama laureatus švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė palinkėjo mokiniams tęsti mokykloje pradėtą mokslininko kelią.

Konkursui reikėjo pateikti integruotus chemijos, biologijos, fizikos, inžinerijos tiriamuosius eksperimentus, kurių metu mokiniai kėlė hipotezes, formulavo eksperimentų tikslą ir uždavinius, planavo eigą, o kaip jiems sekasi – fiksavo filmukuose.
Iš 80 konkursui pateiktų darbų, finalininkėmis tapo dvi Birštono gimnazijos mokinių komandos: 5b klasės mokinėms Aistei Justinavičiūtei, Agnei Ulinauskaitei, Domilei Laukaitytei, Deimantei Baranauskaitei ir Amelijai Skinkytei skirta III vieta už darbą ,,Šviesos spektro spalvų šiluminio atspindėjimo tyrimas ir palyginimas“; IIa klasės mokiniams – Gretai Krušinskaitei, Justei Adomaitytei, Jokūbui Bucevičiui ir Audrai Aleknavičiūtei – už tiriamąjį darbą ,,Skrandžio sulčių poveikis gerųjų bakterijų gyvybingumui“ skirta I konkurso vieta ir kelionė į mokslo centrą HEUREKA Suomijoje.
Vidutė Berteškienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *