Sielos gydytojai

Aš noriu su laikraščio skaitytojais pasidalinti mintimis apie tai, kaip galima garbaus amžiaus žmonėms padėti be vaistų sustiprėti ne tik fiziškai, bet, svarbiausia, ir dvasiškai. Aš tokių projektų rengėjus vadinu ,,Sielos gydytojais“. Juk ir vyresniems žmonėms yra malonu, kad ir jais yra pasirūpinama ir jie sutelkiami bendram pobūviui ne tik tada, kai sulaukiama garbingo jubiliejaus.


Esame dėkingi renginio organizatoriams Prienų rajono savivaldybės tarybos nariui Martynui Butkevičiui ir jo žmonai Vidai, kurie, pasitelkę energingąją Janiną Vilkienę, sukvietė mus, Veiverių krašto senolius, kuriems yra per 80 metų ir kurie dar turi laimės gyventi su savo antrosiomis pusėmis.
Tas pobūvis vyko ,,Suvalkijos sodyboje“ Gudeliuose, gražioje, patogioje privažiuoti gamtos vietoje. Į šį susitikimą, suvažiavo garbaus amžiaus Veiverių krašte žinomi žmonės su savo antrosiomis pusėmis. Tai – buvę vadovai: A. Stanevičius, A. Loda, A. Sinkevičius, gydytoja Lionikienė, mokytoja Puišienė ir kiti. Visiems buvo įdomu prisiminti praeitį ir pasidalinti mintimis apie dabartį. Renginį malda palaimino Veiverių parapijos klebonas Kęstutis Vosylius.
Buvo įdomi programa. Vyrai, gavę po baltą rožę, ją dovanojo savo žmonoms, kurios, laikydamos rankoje gėlę, buvo pakviestos šokiui. Buvo malonu matyti gal 20 metų nešokusius senolius, vėl besisukančius drauge, o kai kurios šventės viešnios pasidėjo ir lazdeles. Atrodė, kad visi atjaunėjome, nieko neskaudėjo, buvom visi laimingi. Vėliau kalbėjomės apie tai, kaip kiekvienam šis gyvenimas atrodo.
Po skanių pietų vyko loterija. Laimėjome linksmų prizų. Dar buvo įteiktos įdomios rožės, stiklinėje sidabriniuose karoliukuose, kurias reikės atsinešti į susitikimą po 7 metų, tad turime pasistengti gyventi dar bent 7 metus, kad vėl atvyktume nešini šiomis stiklinaitėmis. Dar drauge fotografavomės, žodžiu, buvo šaunu. Džiaugiamės, kad ir mes, senoliai, dar esame, dar egzistuojame…
Aš manau, kad ir kitose rajono seniūnijose atsiras mūsų pasekėjų ir gal dar išradingiau palinksmins mūsų senolius.
Su pagarba ir dėkingumu – šventės dalyvis 91 metų Mikalojus Bartkevičius.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *