Mažosios taurės varžybose liko antri

Lietuvos pietvakarių regiono krepšinio čempionatas

Antrus metus iš eilės Birštono sporto centro auklėtiniai Lietuvos Pietvakarių regiono krepšinio čempionate finišavo, iškovodami Mažosios taurės sidabro medalius.

Pietvakarių krepšinio čempionato 2002 – 2003 m. amžiaus grupės Mažosios taurės finalinio ketverto varžybos vyko Birštone. Pirmajame pusfinalyje susitiko Šakių SK „Trigada“ ir Marijampolės ŽSM „Kalstata“ komanda. Šakiečiai greitai pabėgo į priekį ir užtikrintai pateko į finalą.
Antrajame pusfinalyje finalinio ketverto šeimininkė Birštono „SC“ komanda susitiko su Igliaukos KK “Kadis“ komanda. Rungtynes atkaklioje kovoje rezultatu 76:85 laimėjo birštoniečiai. Šiose rungtynėse Birštono komandos lyderis Dominykas Jurgelionis ne tik išvedė savo komandą į finalą, bet ir pagerino viso Pietvakarių krepšinio lygos rezultatyvumo rekordą, pelnydamas net 58 taškus.
Rungtynėse dėl trečiosios vietos Igliaukos KK “Kadis“ komanda susitiko su Marijampolės ŽSM „Kalstata” komanda ir, ją įveikę rezultatu 89:75, pasipuošė bronziniais medaliais.
Finalinėse rungtynėse tarp Birštono ir Šakių krepšininkų didelės intrigos nebuvo. Šakiečiai greitai išsiveržė į priekį ir, kontroliuodami visas rungtynes, iškovojo Mažosios taurės varžybų nugalėtojų vardą, taip antrus metus iš eilės palikdami birštoniečius su sidabro medaliais.
Birštono sporto centro auklėtiniai galėjo pasidžiaugti asmeniniais įvertinimais: Pijus Urbonavičius gavo labiausiai patobulėjusio komandos žaidėjo prizą, o Dominykas Jurgelionis – sezono naudingiausiojo komandos žaidėjo statulėlę.
Birštono sporto centro treneris Aurimas Liuiza dėkoja žaidėjų tėveliams ir visiems sirgaliams už palaikymą viso sezono metu ir tikisi rudenį džiuginti dar geresniais rezultatais.
Lietuvos pietvakarių regiono krepšinio čempionatas vyksta jau ketvirtus metus penkiose amžiaus grupėse. Birštono SC komanda dalyvauja 2002-2003 gimimo metų vaikų grupėje kartu su Marijampolės, Šakių, Varėnos, Igliaukos, Prienų, Lazdijų, Vilkaviškio, Kazlų Rūdos komandomis.

Be šio turnyro, birštoniečiai dar dalyvavo Marijampolės krepšinio klubas KADIS rengtame Meistriškumo kėlimo turnyre, kuriame sužaidė šešias papildomas varžybas.

Kartu su treneriu Aurimu, kuris taip pat dirba ir krepšinio klube „KADIS“, penki Birštono SC komandos žaidėjai su pastarojo klubo krepšininkais bendroje komandoje dalyvavo keturias dienas trukusiame draugiškų rungtynių cikle Estijos sostinėje Taline.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *