„Lietuvos spaudos fotografija 2018“ – jau Birštone

Su žaliuoju skėčiu P. Peleckis. Šalia Z. Vileikis ir N, Dirginčienė

Gražia tradicija tapo Birštono kurorto šventę pradėti „Lietuvos spaudos fotografijos“ parodos atidarymu. Kaip ir anksčiau, taip ir šiemet ji į Birštoną atkeliavo tiesiai iš Vilniaus ir tik vėliau keliaus į kitus miestus. Taigi – vieni iš pirmųjų turime puikią galimybę susipažinti su praėjusių metų geriausiais spaudos fotografų darbais, kuriuose užfiksuotos aktualiausios ir nepagražintos mūsų gyvenimo akimirkos.

Parodą pristatė Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidento Jono Staselio pavaduotojas Paulius Peleckis.

Šiemet 121 autorius pateikė per 4000 darbų. Pagrindinė sąlyga – nuotraukos privalėjo būti tikros, neapdorotos jokiomis programomis, niekas nepripiešta, neištrinta. Temos įvairios: „Gyvenimas“, „Portretas“, „Naujienos“, „Kariuomenė“, „Spindesys“, „Kultūra ir pramogos“, „Sportas“ ir kita. Visos su paaiškinamais tekstais, datomis, pavardėmis.

Merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė įdomia ir turininga kurorto šventės pradžia ir ypač dėkojo Birštono kultūros centro direktorius Zigmui Vileikiu, kurio iniciatyva jau septyniolikti metai šios puikios parodos atkeliauja į kurortą. Žodį tarė ir direktorius. Anot jo, gyvenimas per trumpas, kad „imtų ir žmonėms rodytų prastus daiktus“

Perkusininkas A. Gotesmanas.

Į parodos atidarymo šventę įspūdingai įsiliejo perkusininkas Arkadijus Gotesmanas. Merė P. Pelckiui įteikė žalią skėtį, kad primintų žaliojo ir ošiančio Birštono šventę. Pasisekė į parodos atidarymą atvykusiems fotografams, jie visi gavo po 2018 m „Lietuvos spaudos fotografijos“ albumą.

Onutė Valkauskienė

Autorės nuotraukos

 

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *