Birštono muziejaus fondus papildė vertingi eksponatai

Birštono muziejaus darbuotojai surengė ekspediciją į Klaipėdą. Išvykos tikslas buvo parsivežti garsaus tarpukario fotografo Jokūbo Skrinsko (Skrinskos, Skržinskio)) originalius tarpukario Birštono kurorto atvirukus ir nuotraukas.

Sigita Ivinskaitė ir Birštono muziejaus vyr. fondų saugotoja Angelė Sabaliauskaitė.

 

Kazimieras Ivinskas.

Mus maloniai pasitiko ir priėmė Sigita Ivinskaitė, kuri papasakojo daug įdomių faktų apie savo tėtį Kazimierą Ivinską, savo šeimą. Kazimieras Ivinskas, gimęs 1902 metais, laikotarpiu nuo 1922 iki 1925 metų dirbo garsaus fotografo Jokūbo Skrinsko padėjėju. Jokūbas Skrinskas gimė 1883 m. JAV, Pensilvanijos valstijos Šenandoa miestelyje. Savo fotografo karjerą pradėjo Marijampolėje,

Skrinsko fotoatelje Birštone 20 a. 3-4 deš.

fotografavo Prienuose ir kurorto sezono metu Birštone. Savo paslaugų ateljė buvo atsidaręs kefyro paviljone. Fotografas yra išleidęs vaizdų albumėlių. Savo gyvenimą baigė Kaune 1963 m. Deja, bet Antrojo pasaulinio karo metais ir po karo Jokūbas Skrinskas beveik nefotografavo.
Birštono muziejaus fondus papildė 62 vertingi tarpukario atvirukai ir fotografijos. Šie eksponatai bus panaudoti atnaujinant kurorto muziejaus ekspoziciją, parodinei veiklai, taip pat ateityje bus suskaitmeninti muziejų informacinėje sistemoje L.I.M.I.S. Nuoširdžiai dėkojame gerb. Sigitai Ivinskaitei už vertingus eksponatus, papildžiusius kurorto muziejaus fondus.
Angelė Sabaliauskaitė, Birštono muziejaus vyr. fondų saugotoja

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *