Bibliotekos kiemelyje jau antrus metus paminėta Tėvo diena

Jau antrus metus Kašonių bendruomenė pirmąjį birželio šeštadienį į Kašonių bibliotekos kiemelį renkasi paminėti Tėvo dieną.
Tėvo dienai ir sveikinimai turi būti vyriški. Sveikinimo žodžius tarė Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius, Kašonių bendruomenės pirmininkas Dalius Kabašinskas, Dukurnonių bendruomenės pirmininkė Vida Ivanauskienė. Po sveikinimų visi susirinkusieji pakviesti išbandyti jėgas paplūdimio tinklinio, smiginio ir šaudymo iš pneumatinio ginklo varžybose.
Paplūdimio tinklinio varžybose dalyvavo keturios komandos. Geriausiai sekėsi ir pirmą vietą bei aukso medalius iškovojo komanda, kurią sudarė Gintarė Kaminskaitė, Tomas Bajoras ir Darius Kazlauskas. Antra vieta atiteko komandai ,,Kašonys“ (Ričardas ir Kevinas Mazuroniai bei Renatas Steponkevičius). Jiems seniūnas Algis išdalino sidabro medalius. Trečia liko komanda ,,Grybai“ (Vytautas Bajoras, Darius Mielaika ir Simonas Pyragas), kurie laimėjo bronzos medalius. Komandai ,,Šulai“ (Virginijus Vilkevičius, Virginijus Zavistanavičius ir Gintaras Dubikovas) buvo įteikti padėkos raštai už dalyvavimą.
Šaudymo iš pneumatinio ginklo varžybose dalyvavo gausiausias dalyvių skaičius. Geriausiai sekėsi Virginijui Bajorui, kuriam buvo įteiktas aukso medalis, antras liko jauniausias dalyvis Ovidijus Tamulynas ir trečias – praeitų metų antros vietos laimėtojas Simonas Pyragas.
Smiginio varžybose nepralenkiamas šiais metais buvo seniūnas Algis Bartusevičius, kuriam ir atiteko aukso medalis. Antras liko praeitų metų smiginio varžybų nugalėtojas Virginijus Vilkevičius, trečias – Ričardas Mazuronis.
Renginio pabaigoje tėvams koncertavo Kruonio kultūros centro Kalvių skyriaus retro ansamblis, vadovaujamas Jovitos Ivaškevičienės. Šis artistiškas suaugusiųjų kolektyvas – jaunas, tačiau labai populiarus Kaišiadorių rajono renginių dalyvis. Kolektyvas dainuoja liaudiškus tarpukario romansus, kuriuos mėgo mūsų tėvai ir seneliai, todėl daugeliui romansų galėjo pritarti ir kašoniškiai.
Pasibaigus renginiui, visi dalyviai vaišinosi Jiezno gimnazijos jaunųjų šaulių išvirta koše ir arbata bei šeimininkių suspaustais sūriais ir ypač skania namine gira. Jaunieji šauliai Dainius Taraškevičius, Skirmantas Matulevičius, Julius Pyragas ir Erika Kelmelytė išvirė tokią skanią košę, kad jos kaipmat neliko.
Esame dėkingi visiems kašoniškiams ir svečiams, kurie aktyviai dalyvauja Kašonių bendruomenės organizuojamuose renginiuose. Dėkojame ir Jiezno gimnazijos kūno kultūros mokytojui Sauliui Šimanskui, nuolatiniam mūsų sportinių renginių organizatoriui, labai profesionaliai teisėjaujančiam ir vedančiam varžybas, Kruonio kultūros centro Kalvių skyriaus retro ansambliui ir jo vadovei Jovitai Ivaškevičienei už nuotaikingą koncertą bei rėmėjams – Dukurnonių bendruomenei, Bajorams, Vapšiams, Strauzoms.
Danutė Bajorienė
Kašonių bibliotekos bibliotekininkė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *