Prienuose vyksta tarptautinis jaunųjų atlikėjų konkursas „MUSICA PIANOFORTE 2018“

Antradienį buvo išdalinti pirmieji apdovanojimai Tarptautiniame III jaunųjų pianistų ir ansamblių konkurse „Musica pianoforte 2018“, kuris birželio 5 – 7 d. vyksta Prienų kultūros ir laisvalaikio centre.

Konkurse dalyvauja jaunieji pianistai solistai ir instrumentiniai ansambliai, kurių sudėtyje yra fortepijonas, iš Lietuvos bei Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, iš viso 257 dalyviai.

Jaunuosius atlikėjus vertina tarptautinė komisija, kurios pirmininkas – žinomas pianistas, kompozitorius András Emszt (Vengrija). Renginio atidaryme jis pasidžiaugė tarp konkursų ir koncertinių išvykų turėjęs laiko apsilankyti Lietuvoje ir padrąsinti jaunuosius atlikėjus. Konkurso organizatorės Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos direktoriui Mindaugui Labanauskui buvo svarbu, kad konkursas turi tęstinumą. Praėjusiais metais Birštone surengtas konkursas šiemet persikėlė į Prienus, o jam reikalingas aukštos klasės ir gražaus skambesio pianinas buvo atvežtas net iš Rygos. Direktorius išreiškė viltį, kad iki kito konkurso naują pianiną pavyks įsigyti patiems.

Visi mėgstantieji fortepijono muziką, maloniai kviečiami pasiklausyti konkurso atlikėjų.

Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *