Gvidas Sabeckis – jau pirmas

Pociūnuose vykstančio Lietuvos atviro sklandymo čempionato organizatoriai ir dalyviai džiūgauja – trečiadienį įvykdytas jau devintas pratimas. Ir dar koks!

Gvidas ir Vytautas Sabeckiai.

527,57 km nuotolį įveikė beveik visi pilotai, o daugeliui tai buvo ir asmeninis rekordas. Debesų beveik nebuvo, bet stiprios 4-6 m/s kylančios oro srovės baltasparnius kėlė beveik iki 3 km aukščio. Greičiausias buvo sklandytuvu „JS 1 Revelation“ skridęs Adomas Grabskis, maršrutą apskridęs per 4.00.38 h. ir išvystęs vidutinį 132,04 km/h greitį. Įvedus sklandytuvo koeficientą, Adomas liko septintas.
Nugalėjo Vladas Motūza, antras – Vytautas Sabeckis, trečias – kylanti sklandymo sporto žvaigždė – Gvidas Sabeckis (V. Sabeckio sūnus), daugiakovėje šovęs ir į lyderius. Ilgą laiką pirmavusį daugkartinį šalies čempioną biržietį Gintarą Drevinską Gvidas aplenkė net 115 tšk. Atskiruose pratimuose Gvidas pirmauja ir prizinių vietų skaičiumi, jo sąskaitoje vienas aukso ir du sidabro medaliai. Turnyrinėje lentelėje trečias – V. Sabeckis, nuo antrosios vietos atsilikęs tik 17 taškų.
Atrodo, orai ir toliau lepins čempionato dalyvius. Šeštadienį sveikinsime naująjį čempioną, sekmadienį – iškilmingas varžybų uždarymas.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *