Vasara – puikus metas skaityti ką nori, kada nori, kur nori…

Skaityti visuomet įdomu! Dar įdomiau skaityti dalyvaujant varžytuvėse „Skaitymo iššūkis“, vyksiančiose visoje Lietuvoje nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d.

Iššūkį priėmę dalyviai (amžius nesvarbus) sutinka įveikti 5 skaitymo užduotis. Registruotis jie gali Birštono viešojoje bibliotekoje arba savarankiškai interneto svetainėje www.vasarasuknyga.lt. Dalyviai, užsiregistravę bibliotekoje, gaus dalyvio kortelę su užduotimis, kurioje įrašys perskaitytos knygos autorių, pavadinimą, atsakys į pateiktą klausimą. Loterijoje, kurioje galima laimėti šaunių prizų, dalyvauja tik internetinėje svetainėje užsiregistravę skaitytojai.

Internetu užsiregistravę dalyviai įvykdytas užduotis registruoja savarankiškai interneto svetainėje.

Įveikę „Skaitymo iššūkį“ skaitytojai dalyvaus bendroje loterijoje, kurioje galės laimėti dešimt pagrindinių prizų – išorinių baterijų. Aktyviausius „Skaitymo iššūkį“ įveikusius dalyvius biblioteka apdovanos papildomais prizais – gertuvėmis.

Taip pat kviečiame dalyvauti jau keturioliktus metus Birštono viešojoje bibliotekoje, antrus metus Nemajūnų bibliotekoje ir pirmąkart Birštono vienkiemio bibliotekoje vyksiančiuose skaitymuose „Vasara su knyga“. 2018 m. tema – „Pažinti ir apkabinti Lietuvą“. Šią Vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo programą remia Birštono savivaldybės taryba. 17 programos renginių kvies kartu skaityti tekstus, diskutuoti, dalyvauti viktorinose, kūrybinėse dirbtuvėse ir, žinoma, žaisti, o prie Nemajūnų bibliotekos auginti gėles…

Knygų skaitymas reikalauja įgūdžių. Linksmai skaitant bibliotekininkių parinktus tekstus, išlieka geri prisiminimai, skatinantys ir toliau skaityti. Aptarimai ir diskusijos skatina pamatyti ir kitokį požiūrį, priimti kito nuomonę, pamąstyti apie dalykus, apie kuriuos galbūt paprastai negalvojame, nekreipiame dėmesio ar nieko nežinome. Tai galimybė geriau pažinti save ir pasaulį. Kūrybinių dirbtuvių metu vaikai susikaupia, išreiškia savo mintis, jausmus ir potyrius, harmonizuojamas jų vidinis pasaulis.

Renginių grafiką visada galima pasitikslinti Birštono viešosios bibliotekos interneto svetainėje, bibliotekoje arba tel. (8 319) 56780. Maloniai laukiame jau dalyvavusiųjų ir naujų vasaros skaitymų dalyvių!

Nijolė Raiskienė

Birštono viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *