Kariuomenės ir visuomenės vienybės šventėje Alytuje

Gegužės 19 d. Prienų rajono mokyklų (NVŠ jaunųjų šaulių ugdymo programos narių) jaunieji šauliai su būrelių vadovais dalyvavo Alytaus Jaunimo parke, vykusioje Kariuomenės ir visuomenės vienybės šventėje.

Joje klausėmės koncerto, bendravome su įvairių karinių profesijų žmonėmis. Įvairių kariuomenės pajėgų kariai papasakojo apie savo tarnybą, demonstravo ginkluotę, ekipuotę ir karinę įrangą, buvo paruošę smagias užduotis, kurias kvietė išbandyti kiekvieną. Kelis kartus griausmingai praskrido naikintuvai, kurie atkreipė visų dėmesį. Renginio metu dalyviai buvo vaišinami kareiviška koše ir sriuba, kuri buvo labai gardi (ją virė sąjungininkai vokiečiai).

Dauguma susidomėjo šarvuočiais ir tankais, į kuriuos buvo galima įlipti ir apsižvalgyti, taip pat pasivažinėti su šarvuočiais ir kariniais „hameriais“ (tiesa, sulaukus didžiulės eilės). Šventėje teko pabendrauti su Kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Žuku. Renginio metu vyko partizanų mūšio improvizacija. Joje Lietuvos partizanai kovėsi su „enkavedistais“ ir „stribais“ bei mūšį laimėjo.

Šventje mums labai patiko ir tikimės, kad ateityje bus dar ne vienas panašus renginys, kuriame galėsime dalyvauti.

Norime padėkoti Lietuvos šaulių sąjungos Kauno Vytauto Didžiojo 2 -osios rinktinės vadams už suteiktą galimybę nuvykti į šį renginį.

Jaunoji šaulė Erika Kelmelytė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *