Tradicinė šventė Vyšniūnuose vyko netradiciškai

Gegužės 19 diena Vyšniūnuose buvo neeilinė. Čia vyko Lietuvos atkūrimo 100 -mečiui skirtas renginys ,,Vyšniūnai – 2018“. Želkūnų bendruomenės iniciatyva, vietinių žmonių lėšomis, bendruomenės parke buvo pastatytas paminklinis akmuo įprasminti šiai gražiai datai. Paminklo autorius – kraštietis kalvis Martynas Breikštas.


Stakliškių klebonui Gediminui Mieldažiui pašventinus 100 -mečio simbolį, pagerbti tylos minute kovojusius ir žuvusius už Lietuvos nepriklausomybę pakvietė kalbėjusi istorikė, Aukštadvario parko etnologė Rita Balsevičiūtė.
Bendruomenės iniciatyvą palaikė ir Lietuvos 100 -mečio medalius bei Padėkos raštus šiam kraštui nusipelniusiems žmonėms įteikė gerb. Seimo narys, bendruomenės Garbės narys Vytautas Kamblevičius su rajono savivaldybės Tarybos nare Loreta Jakinevičiene bei savo padėjėju Žilvinu Labanausku.
Po pakilios Vyšniūnų seniūnaičio Juozo Majausko sveikinimo kalbos šventinę programą tęsė mėgėjų teatro ,,Veidrodis“ (vadovas Jonas Grabauskas) spektaklis ,,Mindaugas“, kuriame vaidino ir Želkūnų bendruomenės nariai. Po spektaklio renginio vedėja, bendruomenės narė Egidija Valkauskienė pakvietė žiūrovus į kitą parko erdvę stebėti linijinių šokių kolektyvų bendrą pasirodymą, kurį sudarė 10 Palangos festivalio šokių! Daugeliui žiūrovų tai buvo netikėta staigmena!
Oficialiosios dalies metu Želkūnų bendruomenės pirmininkė Sonata Labanauskienė įteikė padėkas ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopijomis apdovanojo gerbiamus svečius, bendruomenės narius ir savanorius, labiausiai prisidedančius prie šio krašto ir bendruomenės veiklos, idėjų įgyvendinimo.
Linksmoji renginio dalis –vakaronė su vaišėmis ir muzika – persikėlė į Bendruomenės centrą, kur renginio dalyviai galėjo pasivaišinti vietos šeimininkių ruoštais patiekalais ir, grojant gyvai muzikai, linksmai pabendrauti su draugais. Taip pat centre veikė dvi įdomios parodos: vyšniūnietės Birutės Marcinkevičienės megztų staltiesių paroda ir kraštietės tapytojos Indrės Kaminskaitės paveikslų paroda, be to, buvo galima įsigyti šviežio medaus, rankų darbo muilo, metalo dirbinių ir kt. dalykų.
Renginio organizatoriai dėkoja pagrindiniams rėmėjams – Žemės ūkio ministerijai ir KKSD fondui, skyrusiems lėšas šiam projektui įgyvendinti, taip pat vietiniams rėmėjams Audrai ir Algiui Petraškoms, Jolantai Kazlauskienei, Želkūnų bendruomenės nariams, kaimo gyventojams, renginio partneriui –Vyšniūnų bibliotekai ir jos darbuotojai Živilei Višniauskienei.
Želkūnų bendruomenės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *