„Piliakalnio“ bendruomenė paminėjo dešimtmetį

Gegužės 12 d. „Piliakalnio“ bendruomenės centre vyko šventė, skirta bendruomenės veiklos 10 -mečiui paminėti.

.

Pasveikinti bendruomenę atvyko Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, LVŽS Prienų skyriaus pirmininkas Jonas Vilionis, Šilavoto seniūnė Neringa Pikčilingienė, Prienų rajono savivaldybės Bendruomenių Asociacijos pirmininkas Vaidas Kupstas, Šilavoto ir Ingavangio bendruomenių pirmininkės Aušra Masikonienė ir Rasa Juocevičienė, seniūnaitė Aldona Baniulienė. Aktyviausi bendruomenės nariai buvo apdovanoti LR Seimo nario, buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko padėkomis.
Išklausiusi gražių linkėjimų, bendruomenės pirmininkė Kazė Dabrišienė pasidalino prisiminimais, kaip 2008 m. susikūrė „Piliakalnio“ bendruomenė. Mintis kurti bendruomenę gimė uždarius Piliakalnio mokyklą. Steigiamasis susirinkimas vyko Albinos ir Jono Vaitkūnų namuose, kur susirinko daugiau kaip 20 žmonių. Su dideliu entuziazmu buvo imtasi darbų: pirmininke išrinkta Kazė Dabrišienė, pavaduotojais Rolandas Aleksandravičius ir Mindaugas Pažėra, kurį vėliau pakeitė Ilona Pažėrienė. Per pirmąjį bendruomenės gyvavimo dešimtmetį, įgyvendinant 5 projektus, buvusioje Piliakalnio mokykloje buvo suremontuotos patalpos ir įkurtas Bendruomenės centras. Šiuo metu bendruomenėje yra 43 nariai. Vyriausia iš jų – 92 m. Birutė Bražukienė, kuri, turėdama galimybę, vis dar dalyvauja renginiuose. Vienas svarbiausių ir jau tradicija tapęs bendruomenės organizuojamas renginys – Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos šventė ant Pašlavančio piliakalnio. Kitos įsimintinos šventės – Partizanų pagerbimas prie Mikališkio koplytėlės, Senjorų šventė, Adventinės popietės, susitikimai su garsiais žmonėmis.
Bendruomenės nariai džiaugėsi nuveiktais darbais, šaunia pirmininke ir dalinosi mintimis bei pasiūlymais artėjančiai šventei ant Pašlavančio piliakalnio.
Lietuvių liaudies išmintis byloja, jog vienas kovos lauke – ne karys. Taigi bendruomenė stipri yra tada, kai turi tvirtą lyderį ir šaunią komandą, pasiruošusią puoselėti ir mylėti savo kraštą.
Kristina Tamašauskienė
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Jiestrakio bibliotekos bibliotekininkė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *