„Daug ką nuveikėme, dar daugiau turime atlikti…“

Jau dvidešimt metų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ pirmininkė Leonora Kalantienė veda mus sveikatingumo link – kantriai, sumaniai, išradingai, reikliai. Susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, klubo ataskaitinis susirinkimas įvyko gan vėlai, bet buvo atsiskaityta už praėjusių metų veiklą.

.

„Ąžuolo“ progimnazijos salėje, už kurią esame dėkingi direktorei Irenai Tarasevičienei, susirinko gausus būrys sveikuolių, kuriuos, vadovaudamiesi šūkiu „Sveik uoliai!“, taip pakrikštino žmonės, abejingi savo sveikatai. O mes – viso labo – norime būti atidūs sau ir aplinkai, kurioje gyvename.
Visko buvo: nuotraukų peržiūra už visus praeitus metus ir daug gražių prisiminimų, išlikusių iš klubo veiklos dešimtmečių. Dainavom, šokom, žaidėm… Dėkojome vieni kitiems už prasmingai nugyventus metus.
Patvirtinome šių metų veiklos planą, nors daug kas jau ir nuveikta. Sausio 13 -ąją klubo nariai paminėjo miške, prie laužo. Skambėjo eilės ir dainos apie Lietuvą. Dėkingi Stasiui, kuris pasiūlė būtent taip paminėti šią dieną. Sniego dieną irgi šventėme miške, prie laužo.
Sveikuolės – raganaitės su puošniomis skrybėlaitėmis vijo žiemą iš Prienų krašto muziejaus kiemo.
Tradicinė popietė mūsų svetainėje buvo skirta Simono Daukanto metams. Vertindami iš šios dienos perspektyvos, turime pripažinti, kad S. Daukantas pranoko savo gyventą laikmetį. Verta pacituoti: „Tikėdamas tuo, ką darė, ir siekdamas užsibrėžtų tikslų, jis aukojosi ir nepaisė objektyvių sunkumų. 
To rezultatas – Lietuvių tautai padėti pamatai, kurie bendraminčių ir darbų tęsėjų dėka leido atkurti nepriklausomą Lietuvos valstybę. O juk apie ją net pats S. Daukantas svajodavo, matyt, tik slapčia.“ (L.Kojala).
Kito mėnesio tradicinė popietė svetainėje vadinosi „Kovas – vandens ir paukščių mėnuo“. Labai įdomiai apie paukščius papasakojo Janina Senavaitienė. Vieną popietę, pakviesti Danguolės Lincevičienės, tvarkėme Davatkėlių takelio į bažnyčią aplinką.
Prienų savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro pakviesti, dalyvavom Judėjimo šventėje.
Fizinės gerovės centro „Verpetas“ vadovas, Rytų kovos menų mokytojas ir Lietuvos AIKIDO federacijos prezidentas Virginijus Valuckas demonstravo CIGUN aštuonių pratimų kompleksą.
Darėme pratimus su šiaurietiško vaikščiojimo lazdomis, žaidėme ir vaišinomės arbata. Džiugu, kad dalyvavo daug moksleivių.
Metams beveik įpusėjus, daug ką nuveikėme, bet dar daugiau turime atlikti. Esam dėkingi veikliai valdybai už įvairias idėjas, kurias mums belieka tik įgyvendinti.
Gražina Mikušauskaitė
Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ narė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *