Greitųjų šachmatų turnyro nugalėtoja – Birštono komanda

Gegužės 12 d. Birštono gimnazijoje trečią kartą surengtas greitųjų šachmatų turnyras, skirtas buvusio LR Seimo nario, Birštono garbės piliečio Juozo Palionio atminimui. J.Palionio taurę nugalėtojams įsteigė jo vardo labdaros ir paramos fondas bei tėvo atminimą puoselėjantis Seimo narys Andrius Palionis. Šio turnyro organizatoriai – Birštono sporto centras, gimnazija ir Birštono šachmatų gerbėjai.

Birštoniečiai paprastai pasirūpina geromis sąlygomis dalyviams, todėl šis tradicinis turnyras tarp šachmatininkų populiarus. Birštono sporto centro trenerės Danutės Urbanavičiūtės teigimu, šį kartą susirinkus 88 šachmatų entuziastams iš visos Lietuvos, dėl vietos stokos teko netgi stabdyti tolimesnę registraciją. Įvairaus amžiaus šachmatininkų atvyko iš Kauno, Šiaulių, Vilniaus, Alytaus, Seirijų, Marijampolės, Vilkaviškio, Prienų, Birštono, Kazlų Rūdos, taip pat ir Lenkijos Krejwiany miesto. Varžybos vyko šveicariška sistema (devyni ratai) pagal FIDE greitųjų šachmatų reglamentą. Teisėjavo Audrius Balanda, jo iniciatyva Birštone pirmąkart pristatyta elektroninė demonstracinė lenta, naudojama Lietuvos čempionatų metu. Ji suteikia galimybę stebėti geriausiųjų partijas puslapyje chess.resultat.

Turnyro rezultatai buvo skaičiuojami individualioje ir komandinėje įskaitose. Berniukų iki 10 metų amžiaus grupėje pajėgiausi buvo Vilniaus ir Marijampolės atstovai. Pirmą vietą užėmė vilnietis Augustinas Bazilius. Antroje vietoje įsitvirtino jauniausias turnyro dalyvis penkerių marijampolietis Šarūnas Norkeliūnas. Tarp šio amžiaus mergaičių pirma buvo Beatričė Paknytė iš Dusmenų. Prizines vietas užėmė vilniečiai.

Turnyre debiutavo ir pirmus metus šachmatais žaidžiantys trenerės D.Urbanavičiūtės auklėtiniai Naglis Sadauskas ir Titas Lukoševičius iš Prienų „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos bei šešiamečiai Ugnė Naudžiūnaitė ir Augustas Jančiulis iš Birštono lopšelio – darželio „Vyturėlis“. Kaip paskatinimą vaikams žaidimo neapleisti trenerė jiems įteikė po Birštono sporto centro puodelį.

Vaikinų iki 18 metų grupėje geriausius rezultatus parodė Mykolas Liandzbergas, tarp merginų nugalėjo Rusnė Andrašūnaitė, abu iš Šiaulių. Tarp moterų nugalėtoja tapo Miglė Semonavičiūtė iš Šiaulių, antrą vietą pelnė birštonietė Danutė Urbanavičiūtė.

Absoliučiu turnyro nugalėtoju tapo vilnietis Aleksandras Šalna.

Komandinėje įskaitoje varžėsi 10 komandų, kiekvieną jų sudarė du vyrai ir moteris. Pirmos trys komandos surinko po 15,5 taško, todėl pagal taisykles vietos joms buvo paskirstytos pagal tai, kokius rezultatus parodė moterys. Kadangi Danutė Urbanavičiūtė pelnė 5 taškus, nugalėtojų taurę iškovojo Birštono komanda, kuriai taip pat atstovavo Jonas Džervus bei Kazimieras Senavaitis. Antroji vieta atiteko Dusmenų komandai, kurią sudarė Paknių šeima – tėtis ir dvi dukros, trečioji – Seirijų komandai. Nuo jos pustaškiu atsiliko Vilkaviškio trejetas.

Apdovanojimus – komandinę taurę, medalius bei suvenyrus įteikė Seimo narys A.Palionis ir jo padėjėja V.Petkevičienė. Vyriausiam turnyro dalyviui Antanui Tankevičiui iš Birštono dovaną skyrė Sporto centras.

Dalė Lazauskienė

Birštono sporto centro nuotraukos

 

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *