Respublikinėje technologijų olimpiadoje – trečias

Šiaulių profesinio rengimo centre dvi dienas vyko Lietuvos respublikinė mokinių technologijų olimpiada „Šimtas ateities ženklų Lietuvai“. Olimpiadoje dalyvavo 105 mokiniai. Technologijų olimpiados dalyviai buvo suskirstyti į keturias grupes: konstrukcinės medžiagos/elektronika; mityba; taikomasis menas, amatai ir dizainas; taip pat tekstilė ir apranga.


Prienų rajonui 11–12 klasių grupėje atstovavo „Žiburio“ gimnazijos IIId klasės mokinys Erikas Mažeika, olimpiadai pagaminęs stalą „Šimtadalį“. Mokinį olimpiadai parengė technologijų vyr. mokytojas Petras Kačiušis. Erikas varžėsi konstrukcinių medžiagų ir elektronikos grupėje.
Pirmąją dieną olimpiadoje mokiniai kūrybinės veiklos grupėje iš atsivežtų medžiagų, atsižvelgiant į olimpiados temą, turėjo suprojektuoti, pagaminti knygos viršelį kitaip. Jaunieji kūrėjai dirbo keturias valandas, o per valandą turėjo parašyti trumpą darbo aprašą ir jį pristatyti. Po pristatymo didžiausi sunkumai baigėsi, beliko laukti rezultatų.
Antrą dieną buvo paskelbti rezultatai. Gimnazistas Erikas Mažeika užėmė trečiąją vietą ir gavo 3 -iojo laipsnio diplomą. Organizatoriai taip pat įteikė malonių prizų.
Gerda Marcinkevičiūtė
Nuotrauka iš asmeninio albumo

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *