Prienų baikerių klubas „Raptorial MCC“ atidarė devintąjį sezoną

Praėjusį šeštadienį Prienų bei Birštono gyventojų žvilgsnius traukė gausus motociklininkų būrys – Prienų baikerių klubas „Raptorial MCC“ atidarė jau devintąjį sezoną.


Tradiciškai Prienų baikeriai bei svečiai rinkosi Prienų sporto ir pramogų centro aikštelėje. Vėliau motociklų kolona, lydima policijos ekipažo, judėjo Prienų – Birštono gatvėmis, kur neabejotinai prikaustė daugelio gyventojų bei svečių dėmesį:
„Tiek daug motociklininkų vienoje vietoje – įspūdingas vaizdas. Šiandien tikėjausi sudalyvauti tik sportinio ėjimo apdovanojimuose, bet pabuvau ir kitokiame renginyje. Mojuodami ir signalizuodami motociklininkai stengėsi atkreipti mūsų dėmesį ir dar labiau pralinksmino. Tikrai šaunu“, – dalijosi įspūdžiais Birštono kurorto viešnia Gabija.

Raptorial MCC – kas tai?
Raptorial MCC – tai uždaras klubas, vienijantis Prienų krašto žmones, važinėjančius motociklais. Daugelį metų mūsų krašto motociklininkai dalyvaudavo įvairiuose Lietuvos baikerių susibūrimuose, kaip pavieniai asmenys. Susibūrę baikerių suvažiavimuose iškeldavo mintį dėl bendro Prienų baikerių klubo įkūrimo, tačiau ši mintis buvo įgyvendinta tik 2009 metais (2009 spalio 3 diena laikoma klubo gimtadieniu).
Pavadinimas „Raptorial“ reiškia – plėšrus, plėšrūnas, o MCC simbolizuoja statusą bei spalvas – sidabrinę ir tamsiai raudoną, kurios taip pat turi savo reikšmes: Sidabrinė – kilnumas, atvirumas, teisingumas. Tamsiai raudona (kraujo) spalva – asocijuojasi su jėga, valia, vadovavimu, drąsa. Klubo nariai nešioja liemenes su klubo simbolika ir spalvomis bei laikosi garbės ir tarpusavio supratimo taisyklių.
Šiuo metu klubui priklauso 20 narių: 15 MEMBER (tikrieji nariai) klasės narių, 4 PROSPECT (bandomojo laikotarpio) bei 1 HANGAROUND (kandidatai į tikruosius narius). Norint tapti tikruoju klubo nariu būtina pereiti žemesnių rangų pakopas (Hangaround ir Prospect) ir žinoma, turėti bei mylėti motociklą.
Rimantė Jančiauskaitė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *