„Kartu mes kuriame ateitį“

Visos šalies bibliotekos Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu kvietė savo bičiulius, lankytojus, skaitytojus ateiti į bibliotekas, dalintis idėjomis, sumanymais, dalyvauti knygų pristatymuose, diskusijose ir kituose bibliotekose vykstančiuose renginiuose.


Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės tema „Kartu mes kuriame ateitį“.Diskutuoti ir pasidalinti įžvalgomis apie bibliotekos vietą ir reikšmę bendruomenėje Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka balandžio 25 d. pakvietė savo socialinius partnerius – savivaldybės, vietos bendruomenių, rajono kultūros įstaigų, jaunimo, žiniasklaidos atstovus, politikus.
Į bibliotekos kvietimą atsiliepė ir diskusijoje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės mero patarėja Jūratė Zailskienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, Savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė, Prienų krašto muziejaus vyr. muziejininkė Viktorija Bielevičienė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, Prienų rajono savivaldybės Socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja Liuda Šeškuvienė, Atviros jaunimo erdvės Prienuose „Jaunimo kampas“ vadovė Loreta Šaltienė, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos bibliotekininkė Danguolė Gribinienė, Prienų švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Danguolė Damijonaitytė, VšĮ Prienų ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Vaidotas Karvelis, laikraščio „Gyvenimas“ vyriausioji redaktorė Ramutė Šimukauskaitė, Prienų globos namų  atstovė Irena Laukaitytė, skaitytojos  Romualda Bartulienė ir Dalia Ališauskienė, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė. Diskusiją moderavo Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė.
Diskusijos dalyviai pasidalino savo mintimis ir įžvalgomis visai krašto bendruomenei svarbiais klausimais  apie tai, kas yra tikrasis bibliotekos paslaugų prieinamumas, kokia yra ir turėtų būti teritorinių padalinių infrastruktūra, kaip geriau suprasti bendruomenės poreikius ir kurti poveikį darančias paslaugas. Taip pat buvo kalbėta ir apie tai, kaip atnaujinti tradicines bibliotekos funkcijas skaitmeniniame amžiuje ir keisti dabartines struktūras ir veiklos būdus, kokiais būdais skatinti lyderystę, kurti paramos lyderiams sistemą ir vartotojui draugišką aplinką (mokytis, kurti, bendrauti, dalytis patirtimi, kokybiškai leisti laisvalaikį ir pan.), kokios veiklos formos padėtų potencialiai veikti kartu su kitomis įstaigomis?
Visi diskusijos dalyviai išsakė nuomonę, kad Prienų Justino Marcinkevičiaus biblioteka yra aktyvi, atvira kultūros erdvėje veikianti organizacija, pasirinkusi tinkamą plėtros kryptį. Tačiau sparčiai besikeičianti aplinka, informacijos srautai, gyventojų poreikių įvairovė diktuoja būtinybę nuolat atsinaujinti, atrasti naujų būdų pasiekti vartotojus, teikti jų poreikius ir lūkesčius atitinkančias paslaugas, todėl diskutuojant gimė daug konstruktyvių idėjų, kaip užtikrinti efektyvią bibliotekos veiklą ateityje. Iš viso diskusijos dalyviai pateikė 45 konkrečius pasiūlymus bibliotekos veiklos plėtrai bei tobulinimui. Bibliotekos partnerių ir skaitytojų pateikti pasiūlymai bus panaudoti planuojant bibliotekos veiklą bei rengiant ilgalaikius bibliotekos plėtros planus.
Prienų J.Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *