Škėvonių bendruomenė telkiasi geriems darbams

Dar nė metų neturinti Škėvonių bendruomenė jau aktyviai telkiasi geriems darbams. Valdybai nutarus, gausus būrys bendruomenės narių balandžio 22 dieną susirinko į bendrą talką. Pasidaliję į keletą grupelių, Škėvonių kaime sutvarkė nupjautas po elektros laidais ir netvarkingai išmėtytas šakas, surinko šalia dviračių tako ir aplinkiniuose gojeliuose gamtos teršėjų išmėtytas šiukšles. Nuo pirmųjų talkos minučių tarp bendruomenės narių jautėsi draugiškumas, parama vienas kitam ir bendras tikslas. Smagu buvo apžvelgti ir darbo rezultatus – tvarkingai sukrautas šakų stirtas, sustatytus pilnus šiukšlių maišus. Mažiesiems bendruomenės nariams, dalyvavusiems talkoje, tai buvo labai gera edukacija, kaip nereikia elgtis gamtoje ir kaip smagu dirbti drauge.


Po gerų darbų bendruomenės pirmininkė supažindino visus su bendruomenės tarybos posėdžio protokolu, kuriame, be talkos, numatyta dar visa eilė svarbių veiklų: ąžuolo pasodinimas Škėvonių kaime, dalyvavimas Birštono kurorto šventinėje eisenoje, Lietuvos himno giedojimas prie Vytauto paminklo Birštone, projektų rašymas finansavimui gauti, bendruomenės vėliavos sukūrimas ir kt.
Aptarę ateities planus ir pasidžiaugę bendryste, visi talkos dalyviai išvyko į namus, vieningai nutarę rinktis dažniau ir pakviesti į bendruomenės gretas įsijungti visus Škėvonių, Ivoniškio ir Lengveniškių kaimų gyventojus.
Škėvonių bendruomenės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *