Literatūriniai skaitymai „Keliaukime po knygų pasaulį“

18 -oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė skelbia – „Kartu mes kuriame ateitį“. Nacionalinės bibliotekų savaitės metu Lietuvos bibliotekose vyksta įvairūs renginiai. Tai – ir literatūriniai skaitymai, popietės, susitikimai su rašytojais, knygų pristatymai, susitikimai su skaitytojais, bendruomene. Kokios bibliotekos bus po 5, 10 ar 15 metų. Kokių specialistų reikės, ir kokie skaitytojai ateis į bibliotekas?
Šia proga Birštono vienkiemio bibliotekoje balandžio 24 dieną į literatūrinius skaitymus „Keliaukime po knygų pasaulį“ atskubėjo Birštono vienkiemio darželio – mokyklos 1klasės mokiniai su auklėtoja Vilmute Žiobiene ir 3 klasės mokiniai su savo auklėtoja Zita Simonaitiene. Bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė paskaitė ištrauką „Mamulė Mū bibliotekoje“ iš Jujja ir Tomo Wieslander knygos „Mamulė Mū ir Varna“.
Visi įdėmiai klausėmės pirmoko Tado Rinkevičiaus skaitomos ištraukos „Napoleono kepurė“ iš knygos „Lietuvių liaudies padavimai“. Saulė Misiukevičiūtė skaitė ištrauką iš knygos „Lietuvių liaudies pasakos apie gyvūnus“, Gabrielius Vaitkevičius – ištrauką iš Rūtos Dzin knygos „Peliūnės vasara“, Martynas Tamulevičius – Mariaus Marcinkevičiaus eilėraštį „Senis ir tošis“ iš knygos „Voro koja“. Buvo gera klausytis pirmokėlių skaitomų ištraukų iš knygų. Vėliau klausėmės trečios klasės moksleivių skaitomų ištraukų iš knygų. Džestina Bubnelytė skaitė iš S. Paltanavičiaus knygos „Labas, kaip gyveni?“, Matas Leimonas ir Emilija Mielaikaitė pasirinko R. Savickytės knygą „Adelės dienoraštis“, Roberta Masionytė perskaitė ištrauką iš M. Arold knygos „Delfinukui gresia pavojus“, Arminas Kirkliauskas – ištrauką iš E.Daciūtės ir A. Kiudulaitės knygos „Laimė yra lapė“, Tadas Vitunskas skaitė ištrauką iš knygos „Kiaulytės Balbinos gimtadienis“, kurią parašė E. Barska ir M. Glogovski. Kamilė Juozapavičiūtė ir Ūla Juozaitytė skaitė ištraukas iš knygos „Lietuvių padavimai, legendos ir sakmės“. Visiems buvo labai įdomu klausytis skaitomų įvairių knygelių.
Mokytoja Vilmutė Žiobienė parodė visiems, kaip galima į išmanųjį telefoną atsisiųsti programėlę, ir tam pritaikytoms knygelėms, nustačius ant paveikslėlio galima klausytis įgarsintą knygelės tekstą. Tad visiems buvo labai įdomu. Pabaigoje renginio pasivaišinome saldumynais.
Gražina Andrulevičienė
Vyresn. bibliotekininkė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *