Respublikinė konferencija Stakliškių gimnazijoje

Kas yra gera mokykla ir kokia ji turėtų būti? Mokslinėje literatūroje, kalbant apie mokyklą, dažniau vartojami terminai sėkmingai, veiksmingai ar kokybiškai dirbanti mokykla. Ko gero, šiandieninės mokyklos samprata įvardyta geros mokyklos koncepcijoje. Geros mokyklos koncepcijos paskirtis – būti mokyklai orientyru, nurodančiu, kokie mokyklos bruožai laikomi vertingais ir pageidaujamais šalyje.

Švietimo ir mokslo viceministro Gražvydo Kazakevičiaus manymu, XXI amžiuje mokykla nėra gera, jei ji palaiko klausimų ir atsakymų, o ne prasmės ieškojimo kultūrą. Tyrinėjimų neatliekanti mokykla nėra gera.
Ko gero, geros mokyklos sampratos paieškos ir paskatino Stakliškių gimnazijos bendruomenę balandžio 4 dieną sukviesti į respublikinę konferenciją „Gera mokykla 3D: dalinkis, daryk, džiaukis“.
Konferencijos darbo pradžią skambia daina paskelbė gimnazistai. Susirinkusieji išklausė pranešimų: doc. Dr. Beritos Simonaitienės (KTU Socialinių, humanitarinių, mokslo ir menų fakulteto Ugdymo studijų krypties vadovės) „Gera mokykla: dokumentas kviečia išrasti“, Daliaus Miknevičiaus (Vilniaus Gedimino technikos inžinerijos licėjaus istorijos mokytojo, „Renkuosi mokyti“ alumno, inovatyviausio socialinių dalykų mokytojo) „Ką daryti, kai atsibosta „tradicinės“ pamokos?“, Rūtos Gudmonaitės (PRIMUM ESSE mokymų konsultantės, Lyderių laikas 2 ISM Švietimo lyderystės magistrantės) „Mokinio įgalinimas pamokoje 4D“, Vyganto Kornejevo (Stakliškių gimnazijos direktoriaus, „Renkuosi mokyti“ alumno) „Iššūkiai geros mokyklos link“.
Išklausę pranešimų, konferencijos dalyviai aktyviai dirbo toliau. Karuselės metodu darbas vyko grupėmis: ,,Gyvenimas mokykloje ir ugdymosi aplinkos“ (moderatorė doc. Dr. Berita Simonaitienė), ,,Ugdymasis ir ugdymas yra įdomus ir auginantis“ (moderatorius Dalius Miknevičius), ,, Lyderystė ir vadyba, mokyklos bendruomenė ir darbuotojai“ (moderatorė Lina Kilčiauskaitė, Šiaurės licėjaus plėtros vadovė), ,,Asmenybės ūgtis“ (moderatorius Vygantas Kornejevas).
Konferencijos dalyviai noriai dalijosi geros mokyklos įžvalgomis, džiaugėsi savų mokyklų atradimais ir patirtimi, svarstė, kokie mokyklos bruožai laikomi vertingais ir pageidaujamais šalyje. Ko gero, daugelio požiūris buvo panašus: gera mokykla yra ta, kuri skatina mokyklos bendruomenės kūrybiškumą ir ilgalaikes tobulinimo iniciatyvas, kuri parengia individualybės
ir bendrystės galių nestokojantį žmogų.
Onutė Kamblevičienė, Stakliškių gimnazijos pavaduotoja ugdymui

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *