Atsargiai! Prienuose siaučia užkrečiamas gerumo virusas

Prienuose sklinda gerumo virusas. Čia jau penkerius metus organizuojama akcija „Pasidalinkime gerumu“ ne tik padeda surinkti lėšų mieste veikiančio „Maltos ordino“ iniciatyvoms, bet ir padeda moksleiviams pajausti, ką reiškia dalintis gerumu.
Tuo įsitikinusi ir Maltos Ordino Prienų grupės vadovė Lina Suchorukovienė, dirbanti Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje. Šios progimnazijos Jaunieji Maltiečiai, drauge su mokyklos bendruomene, jau penktus metus organizuoja akciją, kuria siekiama vaikus įtraukti į bendras veiklas, pajausti, kokia didelė jėga yra bendruomenė, ir pastebėti mieste gyvenančius žmones, kuriems reikia pagalbos.
„Šia iniciatyva mes siekiame būti neabejingi, galvoti ne tik apie save, rūpintis savo miesto žmonėmis“, – sako L. Suchorukovienė.
Projektas, kaip puikus pavyzdys visos šalies jaunimui, dalyvauja ir nacionaliniame pilietiškumo iniciatyvų konkurse „Tėvyne mūsų“. Jo tikslas – pristatyti šalyje vykdomas pilietines jaunimo iniciatyvas ir jų autorius, prisidedančius prie savo aplinkos ir visos šalies pokyčių.
Pilietiškiausias Lietuvos moksleivių įgyvendinamas iniciatyvas kiekvieną sekmadienį bus galima pamatyti LRT laidoje „Tūkstantmečio vaikai“.
Anot L. Suchorukovienės, gerumo akcija jau yra tapusi gražia „Ąžuolo“ mokyklos tradicija. Akcija yra organizuojama prieš Šv. Kalėdas, joje dalyvauja visi progimnazijos mokiniai. Šiais metais moksleiviams pavyko surinkti 1200 eurų, kurie buvo paaukoti Maltos ordino projektui „Maistas ant ratų“.
„Mokiniai kartu su savo šeimos nariais gamina suvenyrus, papuošalus, kepa skanėstus, juos parduoda ir dalį savo pelno paskiria maltiečių sriubai. Mokinių tėveliai ir kiti bendruomenės nariai nuoširdžiai įsitraukia į šį projektą, žinodami, kad jų paaukotos lėšos atiteks mūsų miesto senoliams. Tai skatina bendruomeniškumą, supratimą, geranoriškumą“, – sako L. Suchorukovienė.
Mokytoja džiaugiasi, kad nors truputį gali palengvinti Prienų mieste gyvenančių senolių gyvenimą.
„Jaunieji maltiečiai nuolatos bendrauja su senoliais, padeda įveikti informacinių technologijų iššūkius, skaito jiems knygas, kartu leidžia laiką gryname ore. Apie dešimt mokinių du kartus per savaitę neša senoliams sriubą. Su kitais organizacijos nariais maždaug kartą per mėnesį lankome senelius Prienų globos namuose: padedame jiems meninės terapijos dirbtuvėse, tvarkome aplinką, biblioteką, padedame tvarkyti Anapilin iškeliavusiųjų buvusių Globos namų gyventojų kapus“, – tikina L. Suchorukovienė.
Mokytoja ir Maltos ordino savanorė yra įsitikinusi, kad jaunuoliai darydami gerus darbus ne tik ištiesia pagalbos ranką tiems, kam jos labiausiai reikia, bet ir ugdo savo asmenybę, pagarbą vyresnio amžiaus žmonėms, toleranciją, atjautą sergantiems.
„Padedant kitiems, jaunuoliai ima jausti pagarbą senatvei, išmoksta bendrauti su žmonėmis, kuriuos galbūt aplenktų. Daugiau nei pusė mūsų lankomų senolių turi vienokią ar kitokią negalią. Tai abipusis ryšys: seneliams – pagalba, atjauta, bendravimo džiaugsmas, o mokiniams – gyvenimo pamokos“, – teigia L. Suchorukovienė.
Jei ir tu, tavo draugai ar artimieji prisidėjo prie savo miesto, bendruomenės gerovės – papasakok apie tai. Pasidalink savo pilietine iniciatyva ir registruok ją pilietiškumo apdovanojimuose „Tėvyne mūsų“: https://tevynemusu.lt/

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *