Seniūnų pasitarime – kelių, kapinių priežiūros ir kiti klausimai

Balandžio 11 d. Prienų r. savivaldybėje vyko seniūnų pasitarimas, kuriame dalyvavo ir Savivaldybės meras A. Vaicekauskas, administracijos direktorius E. Visockas, direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, atsakingi administracijos Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus specialistai.


Pasitarime buvo analizuota prašymų dėl kapaviečių remonto, pertvarkymo, identifikavimo, leidimų laidoti išdavimo formos, taip pat kelių tvarkymo ir priežiūros, rinkliavos už kelių kasinėjimą klausimai bei aptarti kiti ūkiniai darbai seniūnijose. Nutarta skirti daugiau laiko seniūnams susipažinti su prašymų tvarkyti kapavietes ir leidimų laidoti formomis, pateikti pastabas Savivaldybės specialistei ir kitame pasitarime priimti galutinį sprendimą.
Daug dėmesio buvo skirta klausimui dėl pavasarinio kelių remonto, nes po lietingos žiemos labai sugadinti seniūnijų keliai, taip pat dėl mokesčio tarifų, nustatytų žemės kasinėjimo darbams, pakeitimo, saugos kamerų vietose, kuriose piktybiškai teršiama aplinka, įrengimo.
Akcentuota, kad blogiausias kelių vietas būtina suremontuoti kuo skubiau, o seniūnams pavesta nustatyti pagrindinius prioritetinius kelius, kuriais vyksta intensyvesnis judėjimas, kur gyvena daugiau žmonių, važiuoja mokykliniai autobusai. Seniūnai taip pat paraginti būti reiklesni tiems ūkininkams, kurie sunkiasvore technika veža mėšlą į laukus ir teršia kelius arba savo technika sugadina kelių sankasas, tačiau važiuoti leidimo neturi, į perspėjimus nuvalyti, sutvarkyti kelią nereaguoja. Patarta tokiems ūkininkams taikyti nustatytas administracinio poveikio priemones.
Po diskusijos dėl mokesčių tarifų žemės kasinėjimo darbams nustatymo nuspręsta, kad, atsižvelgiant į patirtį bei šių dienų aktualijas ir problemas, reikia pakoreguoti Prienų r. savivaldybės vietinių rinkliavų nuostatus. Šis darbas pavestas Statybos ir ekonominės plėtros skyriui.
Baigiantis pasitarimui meras A. Vaicekauskas pakvietė visus aktyviai dalyvauti pavasarinėse talkose ir akcijoje „Darom“.
Prienų rajono
savivaldybės informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *