Literatūros mokomės Jaunųjų literatūrologų akademijoje!

Mes, būrys antrokų ir keli trečiokai, pritarėme direktorės pavaduotojos Linos Malinauskienės idėjai – mokytis literatūros kitaip. Nuo šiol mes – Jaunųjų literatūrologų akademijos studentai!


Pirmoji sesija vyko per atostogas, balandžio 5 dieną. Lydimi lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų išdundėjom į VU Humanitarinių mokslų fakultetą Kaune. Ir visai nesigailim, kad atostogų dieną mokėmės! Tai buvo puiki galimybė pasijusti studentais ir išklausyti dėstytojo bei įvairių Lietuvos mokyklų mokinių pranešimus apie žmogaus ir gamtos ryšį. Buvo naudinga išgirsti, kaip analizuojami lietuvių literatūros kūriniai (R. Granausko ,,Gyvenimas po klevu“ , K. Donelaičio ,,Metai“, A. Baranausko ,,Anykščių šilelis“ ir kt.). Nustebino dėstytojo atskleistos gamtos motyvų reikšmės Lietuvos ir užsienio atlikėjų dainose, populiariuose filmuose. Taigi laiko veltui tikrai neiššvaistėme, nes sužinojome daug naujų ir įdomių dalykų, kuriuos galėsime pritaikyti ateityje, nes, kaip sako liaudies išmintis, mokslo ant pečių nenešiosi…
Manau, kad ir iš kitų sesijų parsivešime daug žinių ir gerų įspūdžių. Smagu, kad mums sudaryta tokia galimybė ir ačiū lietuvių kalbos ir literatūros mokytojoms už palaikymą!

Gabija Juocevičiūtė, IIa kl. mokinė
Nuotraukos Atėnės Žukovaitės

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *