Japonijos žmonėms atskleidė Lietuvos grožį ir vertybes

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai sėkmingai dalyvavo tarptautiniame konkurse „Toyama Prefectural Children’s Festival“, kurį jau 40 metų rengia Toyamos prefektūros meno ir kultūros asociacija.

Pirmąją vietą, aukso medalį ir atminimo dovaną pelnė 7 klasės mokinė Gabija Kuzmickaitė (dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė). Ji savo darbe atskleidė ilgą duonos kelią nuo rugių lauko iki mūsų stalo, pavaizdavo merginą ir vaikiną, dėvinčius tautinius rūbus, bei Lietuvos simboliais tapusius paukščius – gandrus.
Danielius Aldakauskas ir Dominykas Uleckas (8 klasės mokiniai) tapo antrosios ir trečiosios vietos bei sidabro ir bronzos medalių, diplomų laimėtojais. Darbus konkursams paruošti padėjo dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rasa Uleckienė. Senuosius lietuvių liaudies audinių raštus, medinių klumpių raižinius piešė Danielius. Dominykas savo darbe įprasmino didvyrišką, Lietuvą išgarsinusi žygdarbį – lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlanto vandenyną – nupiešdamas jų eksperimentinį lėktuvą „Lituanica“ ir Europos bei Amerikos žemynų žemėlapio kontūrus. Mokinių kūrybiniai darbai supažindino tolimos Rytų Azijos šalies, esančios salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros, žmones su Lietuvos valstybe, parodydami tautos darbštumą ir drąsą, gamtos grožį, siekį būti laisviems ir nepriklausomiems.
Džiaugiamės galimybe dalyvauti tarptautiniuose konkursuose ir dėkojame Prienų švietimo pagalbos tarnybai už rengiamas rajoninio mokinių piešinių konkurso „Lietuva Japonija“ atrankas ir Vytauto Didžiojo universiteto Japonijos klubo „Hashi“ atstovams, kurie pirmieji paskatino Prienų krašto mokinius dalyvauti šiame tarptautiniame konkurse. 

Pirmą kartą rajoninė konkurso atranka vyko 2011 metais. Tarptautinio konkurso laimėtojai buvo pagerbti 2012 metais Kovo 11 -osios, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos, minėjime Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Apdovanojimus jiems įteikė tuometinė Japonijos ambasadorė Lietuvoje, Jos Ekscelencija Kazuko Shiraichi ir Japonijos ambasados Lietuvoje asistentė kultūros reikalams Kristina Simonaitytė.
Rasa Uleckienė
„Revuonos“ pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja metodininkė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *