Projektas „Globalus Birštonas“– tiltas, jungiantis regiono išeivius

Birštono savivaldybė prisijungė prie LR užsienio reikalų ministerijos ir Lietuvos savivaldybių asociacijos projekto „Globalūs regionai“ – sukurta ir veikia internetinė platforma „Globalus Birštonas“ (http://globalus.birstonas.lt/) su regiono išeivių duomenų baze.

Įgyvendinant šį projektą, Birštono savivaldybė siekia kurti ryšius tarp gimtojo miesto ir išvykusių į užsienį, suburti bendruomenę ir motyvuoti juos grįžti kurti savo miestui, surinkti išvykusių asmenų kontaktų duomenų bazę, nuolatos komunikuoti. Tikimasi, kad su laiku bus suburta Birštono kraštiečių žmonių bendruomenė, kurie sutiks būti savo gimtojo krašto ambasadoriais ir aktyviau įsitrauks į savo krašto gyvenimą.
„Pristatydami projektą „Globalus Birštonas“, skleidžiame aiškią žinutę – Birštono savivaldybė kviečia išvykusius gyventojus bendradarbiauti! Nuo šiol regiono išeiviai, pasitelkdami elektroninį įrankį, gaus naudingos informacijos apie savo kraštą ir apie galimybes sugrįžti į jį dirbti bei gyventi. Tikimės, kad ir savivaldybės atstovai galės konsultuotis su išeiviais įvairiais aktualiais klausimais, pasitelkti juos viešinant investicinį ir turizmo potencialą. Atsiradus patraukliam darbo pasiūlymui, savivaldybė galės pasinaudoti platforma ir informuoti apie tai išvykusius asmenis. Manau, kad „Globalus Birštonas“ bus puiki komunikacinė erdvė informacijos apsikeitimui ir bendravimui, – teigia projekto „Globalus Birštonas“ koordinatorė, Birštono savivaldybės mero patarėja Rimantė Kurkauskaitė.
Interneto svetainėje „Globalus Birštonas“ yra surinkta ir pateikta vizualiai patraukli, aktuali informacija apie Birštono kurortą, pabrėžiant savivaldybės privalumus. Atsižvelgus į užsienyje gyvenančių lietuvių poreikius, išskirtos 4 pagrindinės interneto svetainės temos: „Gyventi“, „Dirbti“, „Investuoti“, „Atostogauti“. Jose pristatomas kraštas, pateikiama aktuali informacija siekiant iškomunikuoti pagrindines žinutes apie kurortą. Kiekvienas iš šių puslapių prasideda su žinute, kodėl verta gyventi, dirbti ar investuoti. Pagrindinė žinutė, pristatanti Birštoną – „Birštonas – tarptautinio turizmo ir unikalių sveikatinimo paslaugų kurortas, kuriame patogu gyventi ir gera ilsėtis“. Svetainėje akcentuojama, kodėl yra patogu gyventi ir gera ilsėtis Birštono kurorte: „Vieninga bendruomenė, sutvarkyta ir šeimai pritaikyta infrastruktūra, patogi geografinė padėtis. Esame viena saugiausių savivaldybių, kurortas, kuriame galima džiaugtis unikalia gamta, švariu oru, mineraliniu vandeniu, yra puikios sąlygos sveikai gyvensenai ir sportui. Čia sukurtos darbo vietos ir sąlygos dirbti nuotoliniu būdu. Kokybiškos sveikatinimo, SPA paslaugos, medicinos turizmas, aukšto lygio kultūrinis gyvenimas, laisvalaikio, sporto pramogos, sukurtos sąlygos konferencijų turizmui“.
Antra interneto svetainės dalis yra orientuota į aktyvų globalaus birštoniečio įsitraukimą. Temoje „Aš globalus birštonietis“ yra 5 nuorodos: „Junkis“, „Ambasadoriai“, „Kurk Birštonui“ , „Kas vyksta“ ir „Renginiai“, kurios padės rasti savivaldybės ir iš regiono išvykusių gyventojų sąlyčio taškus ir bendradarbiavimo būdus.
Visi, kuriems yra aktuali „Globalus Birštonas“ informacija, kviečiame apsilankyti interneto svetainėje http://globalus.birstonas.lt/ bei registruotis socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje specialiai išeiviams iš Birštono skirtoje grupėje „City Alumni Birštonas“. Jeigu turite draugų, giminaičių, kuriems aktuali ši informacija, kviečiame dalytis ir kviesti prisijungti!
Projektas „Globalūs regionai“ – Lietuvos savivaldybių asociacijos iniciatyva, siekianti išplėsti Lietuvos ribas integruojant išvykusius lietuvius į savo gimtojo miestelio, miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti kuriant miestelio ekonominę, socialinę, kultūrinę gerovę, viešinant regiono potencialą. Projekto partneriai: LR užsienio reikalų ministerija ir programa „Globali Lietuva“.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *