Kašoniškiai paminėjo Žemės dieną ir paukščių sugrįžimą

Kašonių bibliotekoje vyko šventė, skirta Žemės dienai ir paukščių sugrįžimui paminėti.


Dar kelios dienos iki šios datos prie įėjimo į biblioteką rikiavosi inkilų paroda. Inkilus, skirtus daugiausia varnėnams ir zylutėms, pagamino Kašonių gyvenvietės vaikai kartu su seneliais ir tėvais. O inkilai įvairiausi – nuo pačių meniškiausių, tobuliausių iki paprasčiausių, gal ne tokių tikslių. Juk juos gaminant ne mažiau svarbu procesas, kuris padaro glaudesnį emocinį vaiko ir tėvelių ryšį, suteikia vaikui meistrystės įgūdžių ir žinių apie gamtą. Išmokęs rūpintis žvėreliu ar paukščiu, toks vaikas tikriausiai nepuls laužti medelio, petarda išsprogdinti lesyklėlės ar tyčiotis iš savo bendraamžio.
Į renginį atvyko Nemuno kilpų regioninio parko vyresnioji specialistė (kultūrologė, gidė) Ramutė Milušauskienė, atsakinga už informaciją, renginių organizavimą, kultūros paveldą, ir to paties parko vyresnioji specialistė Rosita Dirgienė, atsakinga už aplinkosauginį švietimą ir mokymą. Rosita vedė pamoką apie gamtą ,,Paukščių laikrodis“. Susipažinome, kurią valandą bunda paukščiai, ir kaip jie čiulba, sužinojome, kad 2018 metai paskelbti Tetervino metais. Tai reiškia, kad didelį dėmesį šiais metais skirsime tetervinams, kurių Lietuvoje belikę vos du tūkstančiai.
Ramutė supažindino su Žemės dienos paminėjimo istorija, Nemuno kilpų lankytinomis vietomis, visiems dalyviams padovanojo ką tik išleistą knygelę „Piliakalniai Nemuno kilpų regioniniame parke“. 
Po pamokos apie gamtą susirinkome bibliotekos kiemelyje, kur gausu medžių, bet juose nebelikę nė vieno inkilo. Pagamintus inkilus į medžius sukelti padėjo Mato brolis Kevinas su tėveliu Ričardu ir Ovidijaus senelis Juozas. Kiek džiaugsmo buvo vaikams, kai jų atsinešti inkilai papuošė bibliotekos kiemelio medžius. 
Inkilų savininkams buvo įteikti padėkos raštai bei rėmėjų šokoladai, lipdukai, knygelės apie gamtą. Pasivaišinę arbata ir saldainiais susirinkusieji apžiūrėjo vaikų piešinių parodą, skirtą Žemės dienai. Norėtųsi, kad ši šventė taptų tradicine. Dėkojame visiems, prisidėjusiems ją organizuojant. Renginį organizavo Kašonių biblioteka kartu su kaimo bendruomene „Kašonys“.
Danutė Bajorienė
Kašonių bibliotekos bibliotekininkė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *