Įsileiskime šventę į namus…

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Aptarnavimo skyriaus bibliotekininkės pakvietė savo skaitytojas – meniškų rankdarbių kūrėjas susitikti Periodikos skaitykloje ir pasidalinti sumanymais, kaip išradingai pasipuošti namus, laukiant vienos gražiausių pavasario švenčių – šv. Velykų. Juk viena – pasigrožėti spalvingomis rankdarbių fotografijomis blizgančiuose žurnaluose, visai kas kita – rankomis pačiupinėti išmone ir nuoširdumu sušildytus darbštuolių sukurtus darbelius, iš kurių kiekvieną drąsiai galima vadinti meno kūriniu.


Artėjant šv. Velykoms, kalba, žinoma, sukosi apie ryškiausią Velykų simbolį – margutį. Vieno iš daugelio įmanomų būdų sukurti išskirtinį, vienetinį margutį susirinkusias moteris mokė kraštietė Daiva Uleckienė. Jos rankose paprastas baltas kiaušinis spalvoto siūlo ir vąšelio pagalba pavirto subtilia, ažūrine dekoracija, galinčia į kiekvienus namus atnešti ne tik pavasariškų spalvų, bet ir artėjančios šventės nuotaiką ir stebuklo laukimo džiaugsmą.
Bibliotekoje susirinkusios darbštuolės atidžiai klausėsi meistrės Daivos nurodymų, susikaupusios nėrė kilpelę prie kilpelės, džiaugėsi savo nėriniu, grožėjosi kaimynės rankdarbiu.
Popietėje dalyvavusi bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė dėkojo mokytojai Daivai už įdomią pamoką, visiems palinkėjo gražių, šiltų ateinančių šv. Velykų, pasidžiaugė džiugia popietės nuotaika ir puikiais kruopštaus ir darnaus darbo rezultatais, pradžiuginusiais kiekvieną, dalyvavusią popietėje rankdarbių kūrėją: visoms buvo smagus ir pats kūrybos procesas, ir šiltas bendravimas. O ir pasibaigus užsiėmimui visų delnuose besišypsantys margučiai sakyte sakė – pavasaris jau čia pat! Šventės jau pravėrė duris į kiekvienus namus! Tik įsileiskime! Įsileiskime šventę į namus ir į kiekvieną širdį…

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *