Pagerbė darbščias ir pareigingas moteris

Kovo 8 -ąją LSDP Prienų skyriaus vyrai tradiciškai gėlių žiedais pagerbė į renginį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre susirinkusias moteris – iš viso įteikta 600 rožių. Iškilmingo vakaro metu taip pat pasveikintos ir apdovanotos keturios pagarbos vertos rajono moterys.


Prienų skyriaus socialdemokratai iš gautų pasiūlymų kasmet nominuoja Metų moteris. Už nuopelnus Prienų krašto bendruomenei, darnią šeimą, pasiekimus darbe, visuomeninę veiklą, nepriklausomai nuo jų partiškumo, jos apdovanojamos padėkos raštais ir specialiomis skulptūrėlėmis.
Šią misiją Prienų skyriaus pirmininkui merui Alvydui Vaicekauskui padėjo atlikti LSDP Prienų skyriaus pirmininko pavaduotojas Aleksas Banišauskas ir renginio vedėjas Deividas Dargužis.
Pirmiausia meras pagarbą atidavė prienietei Danutei Vaičiūnaitei. Ji aktyviai dalyvauja Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ veikloje, yra klubo valdybos narė. Savanoriškai įsitraukusi į Maltos Ordino Pagalbos Tarnybos Prienų grupės veiklą, ji globoja dvi senoles, tvarko jų namus, neša maltiečių sriubą, įsitraukusi į Maisto banko akcijas, tvarko neprižiūrimus kapus.
Išlaužo pagrindinėje mokykloje pradinių klasių mokytoja dirbanti, Išlaužo kaimų bendruomenės šeimos dienos centre vaikais iš socialinės rizikos šeimų besirūpinanti Aušra Balkūnienė įvertinta ne tik už sąžiningai atliekamas pareigas, bet ir už mokinių įtraukimą į įvairius projektus, bendruomenės renginius. Ji noriai organizuoja šventes, labdaros renginius, yra pristačiusi dvi fotografijos parodas Išlauže.
Nominacijos ir nuoširdaus žiūrovų palaikymo sulaukė paprasta ir kukli Balbieriškio krašto moteris – 11 vaikų mama Ona Trakymienė – 2015 metais už tai, kad išaugino ir gerai išauklėjo tiek vaikų, Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ją apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Visą gyvenimą nelengvai dirbusi, ūkininkavusi šiandien Ona gali pasidžiaugti didžiausiu užgyventu turtu – vaikais, dvidešimt septyniais anūkais ir aštuoniais proanūkiais. Iki šiol moteris aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime, dainuoja „Vidupio“ bendruomenės ansamblyje, skaito knygas ir padeda ūkyje ją į šventę atlydėjusiam sūnui.
Dešimtį metų Prienų socialinių paslaugų centrui vadovaujanti direktorė Aurelija Urbonienė pastebėta už savo profesionalumą, atsakomybę, kūrybiškumą ir naujoves socialinių paslaugų teikimo srityje. Aurelijos pavyzdys įkvepia, skatina, motyvuoja darbuotojus nuolat tobulėti savo profesinėje veikloje, sėkmingai įgyvendinti vis naujus projektus.
Po apdovanojimų ir sveikinimų šventės dalyviai buvo pakviesti pasiklausyti grupės „Pikaso“ koncerto. 

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *