Kovo 11 -oji Prienuose

Kovo 11 -ąją prieniečiai ir miesto svečiai šv. Mišiomis bažnyčioje ir renginiu Laisvės aikštėje iškilmingai paminėjo Šimtmečio Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Prienų miesto centre šurmuliavo prekybininkai, šauliai, buvo reklamuojamos Alytaus profesinio rengimo centro programos, ugniagesiai gelbėtojai demonstravo naudojamą įrangą, Visuomenės sveikatos biuras organizavo sveikatinimo akciją, o Prienų r. PK pristatė prevencinę veiklą.


Laisvės aikštėje nuskambėjo Tautiška giesmė, buvo pakelta Lietuvos Respublikos vėliava ir atliktas Prienų krašto himnas. Lietuvos šaulių sąjungos Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės šauliai iššovė tris salves: „Už Lietuvos valstybę“, „Už tautos vienybę“, „Už Prienų kraštą“. Sveikinimo žodį taręs Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas susirinkusiems iš rankų į rankas perdavė Trispalvę, kaip vienybės ženklą.
Įvairaus amžiaus bėgikai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos bėgime įveikė 10 km, 5 km ir 2 km distancijas, finišuodami miesto centre.
Aikštėje koncertavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vokalinė grupė „Aksomas“, vokalinis ansamblis „Pienė“, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos vaikų choras, Alytaus profesinio rengimo centro vokalinis duetas – Greta ir Džiuginta, duetas – Virginija ir Raminta, solistė Austėja Belenavičiūtė.
Renginyje savo gebėjimus demonstravo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis (kinologas) Svajūnas Bunza ir jo tarnybinis šuo Zylė.
Renginio kulminacija – Tautos vienybės bėgimas už Prienus su 50 metrų ilgio Lietuvos Respublikos vėliava. Jame dalyvavo miestiečiai, sveikuoliai, šauliai, darbo kolektyvai, šeimos, miesto svečiai ir kt.
Kovo 11-osios renginį organizavo Prienų rajono savivaldybė, Kūno kultūros ir sporto centras bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, prie to prisidėjo ir rėmėjai.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Naujienos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *