Iššūkių nemažėja

Praėjusį trečiadienį vykusiame Prienų ūkininkų sąjungos tarybos posėdyje buvo aptartas pasirengimas kovo pabaigoje vyksiančiam visuotiniam ataskaitiniam susirinkimui. Nors pirmininko ir tarybos įgaliojimai dar nesibaigia ir darbotvarkėje nebus rinkimų klausimo, tačiau, prieš pradėdami pavasario darbus, ūkininkai turi apie ką pasišnekėti, nes iššūkių jų kasdienybėje nemažėja. Rūpi pasitarti ir dėl mokesčių, supirkimo kainų, naujų įvairių reikalavimų bei kitų problemų.
Posėdyje taip pat buvo diskutuota ir dėl atskirų sąjungos narių siūlymų surengti susitikimą su žemės ūkio ministru, Seimo nariais, atsakingų tarnybų specialistais. Sprendimą dėl jo organizavimo nutarta priimti tarybos nariams pasitarus su savo seniūnijų ūkininkais dėl jo reikalingumo.
Taryba nutarė parengti savo siūlymus dėl Prienų rajono savivaldybės Kaimo rėmimo fondui skirtų lėšų panaudojimo, patenkino Alvydo Vaicekausko prašymą išstoti iš sąjungos narių dėl to, kad, užimant mero pareigas, jam yra sudėtinga derinti tiesioginį darbą ir dalyvavimą visuomeninės organizacijos veikloje.
Skyriaus pirmininkas posėdyje perskaitė Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininko Jono Talmanto laišką, adresuotą skyrių pirmininkams. Jame rašoma:
„Praūžus visuotinio suvažiavimo šurmuliui ir pasibaigus parašų rinkimo po peticija akcijai, noriu nuoširdžiai padėkoti Jums už Jūsų brangų laiką, pastangas, energiją suburiant žmones, organizuojant jų dalyvavimą visuotiniame suvažiavime, renkant parašus po peticija. Susumavę surinktų peticijos anketų duomenis, informuojame, jog po peticija pasirašė 52358 Lietuvos Respublikos piliečiai iš visų šalies savivaldybių. Peticija ir parašai perduoti Europos Parlamento nariui nuo Lietuvos Broniui Ropei, kuris juos įteikė Europos Parlamento Peticijų komiteto pirmininkui.
Pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo 100 -metį didžiuojamės ir džiaugiamės turėdami Jus – Ūkininkų sąjungos rajonų pirmininkus – aktyvius, organizuotus ir vieningus vardan bendrų tikslų. Ačiū Jums ir Jūsų padėjėjams. Mes stiprūs tik būdami vieningi!
„Vardan tos Lietuvos vienybė težydi!“
Martynas Butkevičius nuo savęs padėkojo tarybos nariams, organizavusiems parašų rinkimą seniūnijose ir sutelkusiems mūsų krašto ūkininkus dalyvauti suvažiavime.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *