Pasveikino šimtametę

Vasario 20 d. Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas pasveikino kartu su Lietuva 100 metų jubiliejų švenčiančią Mauručių (Veiverių sen.) gyventoją Magdeleną Skučienę ir palinkėjo jai stiprybės bei geros sveikatos. Gražių žodžių jubiliatei negailėjo ir Veiverių seniūnas V. Ramanauskas, jo pavaduotoja A. Lazdauskienė, bendruomenės „Mauručia“ vadovė E. Cikanavičienė.


M. Čekavičiūtė – Skučienė gimė Veiverių valsčiuje, gausioje 11 vaikų šeimoje. Nors garbingą jubiliejų mininčiai senolei jėgos neleidžia ilgai šnekučiuotis, bet apie tuos metus, kai tarnavo pas aukšto rango kraštietį, paskutinės LR Vyriausybės vidaus reikalų ministrą Kazį Skučą, įvairius įsimintinus nuotykius, darbą kolūkyje pasakojo noriai.
Gerbiamą M. Skučienę prižiūrinti krikšto dukra Vilija su šeima papasakojo, kad teta nuo jaunystės labai mėgo skaityti knygas, dainavo, mezgė. „Iš rankų knygos nepaleisdavo. Ir dabar kiekvieną dieną išklauso žinias, taip pat visada klauso pageidavimų koncerto. Moka Lietuvos himną, nemažai liaudies, šiuolaikinių dainų“, – sakė Vilija. Ji su šypsena veide pasakojo ir apie tęsiamą giminėje tradiciją jaunesniems prižiūrėti visus vyresniuosius.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *