„Mažosios“ ir „Didžiosios“ taurių pusfinaliai

Vasario 24 d. vyko Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio pirmenybių „Mažosios“ ir „Didžiosios“ taurių pusfinaliai. Pirmajame „Mažosios“ taurės pusfinalyje susitiko „Pakuonio“ ir Veiverių „Amberio“ komandos. Veiveriai net ir be kelių pagrindinių žaidėjų geriau pradėjo rungtynes ir labai nerezultatyvų ketvirtį laimėjo 11:7. Antrajame kėlinyje atsigavo „Pakuonio“ komandos puolimas, o 8 R. Grimalausko taškai iš eilės leido pastariesiems išsiveržti į priekį rezultatu 26:25. Po didžiosios pertraukos „Amberiui“ varžovų krepšys tiesiog užsirišo, o tuo pasinaudojusi „Pakuonio“ komanda galutinai perėmė rungtynių vadžias ir laimėdama kėlinį 15 taškų skirtumu prieš prasidedant lemiamam ketvirčiui pirmavo 49:33. Tada „Amberis“ kilo į lemiamą šturmą ir M. Mocevičiaus taiklių metimų dėka sumažino skirtumą iki 4 taškų, tačiau tai buvo viskas, ką jiems pavyko padaryti. „Pakuonis“ laimėjo rungtynes rezultatu 59:54 ir žengė į „Mažosios“ taurės finalą.
„Pakuonis“ – Veiverių „Amberis“ 59:54 (7-11 19-14 23-8 10-21)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Pakuonis“: R. Grimalauskas 13, B. Beliūnas 11, V. Jarmala 9
„Amberis“: T. Žaleniakas 14, P. Kirpičenko ir M. Mocevičius po 12
„Pakuonio“ komandos žaidėjas R. Grimalauskas nubaustas technine pražanga.
Kitame „Mažosios“ taurės pusfinalyje vyko „Dvariuko“ ir Balbieriškio „Ringio“ komandų akistata. Puikiai žaidę „Ringio“ krepšininkai A. Kurapka ir M. Burbulevičius dominavo puolime ir lengvai rinko taškus ir tik nuostabus „Dvariuko“ komandos žaidėjo A. Petkevičiaus žaidimas neleido priešininkams pabėgti į priekį. Įpusėjus rungtynėms „Ringis“ pirmavo 37:34. Vis dėlto, po pertraukos „Dvariuko“ komandos žaidimas visiškai subyrėjo: M. Burbulevičius ir toliau lengvai rinko taškus, o „Dvariuko“ komandos nesėkmingos atakos dažniausiai baigdavosi greitomis balbieriškiečių kontratakomis. Trečiąjį ketvirtį net 33:11 laimėjęs „Ringis“ padėjo tvirtus pergalės pamatus. Nors paskutiniajame kėlinyje „Dvariukas“ pagerino savo žaidimą ir netgi sumažino atsilikimą iki vienženklio, „Ringis“ užtikrintai išlaikė turėtą persvarą ir žengė į finalą – 86:74.
Balbieriškio „Ringis“ – „Dvariukas“ 86:74 (21-17 16-17 33-11 16-29)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Ringis“: M. Burbulevičius 35, A. Kurapka 19, A. Sakavickas 10
„Dvariukas“: A. Petkevičius 29, S. Gumbelevičius 18, Ž. Šimkus 10
Pirmajame „Didžiosios“ taurės pusfinalyje „Stadionas“ egzaminavo „Pušynės“ komandą. Rimtai nusiteikęs „Stadionas“ jau pirmajame kėlinyje ėmė įrodinėti savo pranašumą. Nuolat didėjantį skirtumą tarp komandų vainikavo taiklus Ž. Mikušausko tolimas metimas aidint sirenai, po kurio „Stadionas“ pirmavo 28:14. Antrajame kėlinyje „Pušynė“ pamažu užlopė gynyboje paliktas skyles ir ėmė artėti prie savo varžovų. Du M. Birbalo tritaškiai ir sėkmingas V. Celiešiaus žaidimas po krepšiu sumažino „Stadiono“ persvarą iki 11 taškų – 45:34. Antroje rungtynių pusėje ir toliau tęsėsi apylygė kova. „Savivaldybė“ nuolat kvėpavo priešininkams į nugaras ir tik taiklus „Stadiono“ komandos lyderio M. Jančiausko tritaškis aidint trečiojo kėlinio sirenai atstatė saugesnį pranašumą – 64:55. Lemiamame ketvirtyje „Stadionas“ įjungė aukštesnę pavarą, o pirmąkart į aikštelę žengęs G. Kuzmauskas smeigė tolimą metimą taip pakeldamas nuo suolo visą atsarginių žaidėjų suolelį. „Stadionas“ užtikrintai laimėjo rungtynes rezultatu 83:68 ir eilinį kartą kovos dėl aukščiausių apdovanojimų.
„Stadionas“ – „Pušynė“ 83:68 (28-14 17-20 19-21 19-13)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stadionas“: R. Gerbutavičius 19, M. Jančiauskas 15, V. Palaikis 14
„Pušynė“: G. Andreikėnas 19, M. Leonavičius ir V. Celiešius po 13
Kitame „Didžiosios“ taurės pusfinalyje susitiko „Stakliškių“ ir „Žiburio“ komandos. Puikiai iš toli metę stakliškiečiai jau pirmajame kėlinyje pataikė 4 tritaškius ir susikrovė dviženklį pranašumą – 28:18. Antrajame kėlinyje abiejų komandų tempas gerokai sumažėjo ir tik 8 „Stakliškių“ komandos kapitono T. Švedo taškai leido pastariesiems įpusėjus rungtynėms pirmauti dviženkle persvara – 42:31. Antroje rungtynių pusėje „Žiburiui“ ir toliau sunkiai sekėsi puolime, be to, jaunieji prieniečiai daugiau koncentravosi į diskusijas su priešininkais ir teisėjais, o ne į tai, kaip pakeisti rungtynių eigą. Įpusėjus ketvirtajam kėliniui „Stakliškės“ užtikrintai pirmavo, tačiau tada „Žiburys“ ėmė spausti savo priešininkus po visą aikštelę. Spaudimas davė vaisių, o 7 G. Buinicko taškai iš eilės sumažino „Stakliškių“ pranašumą iki 8 taškų ir privertė pastaruosius prašyti minutės pertraukėlės. Po trumpo pasitarimo į aikštelę vėl žengė visi pagrindiniai „Stakliškių“ krepšininkai, kurie saugiai užbaigė susitikimą, o „Stakliškės“ užtikrintai žengė į pusfinalį – 77:66.
„Stakliškės“ – „Žiburys“ 77:66 (28-18 14-13 15-11 20-24)
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stakliškės“: T. Švedas 20, E. Ignatavičius 16, A. Kaminskas ir E. Keblikas po 13
„Žiburys“: L. Vainikevičius 14, K. Chadakauskas 12, D. Jancevičius 11

Rubrikoje Prienų rajono savivaldybės ir "Gyvenimo" laikraščio krepšinio 2017 -2018 metų pirmenybės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *