Birštono gimnazijos Erasmus+ projekto komanda sėkmingai užbaigė tarptautinį projektą „Atmintis- totalitarizmas Europoje ir istorinė savimonė tarptautiniame kontekste“.

Paskutinę savaitę gautas pranešimas iš JTB nacionalinės agentūros apie puikiai įvertintą trejus metus vykdytą daugiašalį Erasmus+ projektą nudžiugino projekto komandą. Projektas buvo skirtas motyvuoti moksleivius domėtis savo šalies istorija, naudojant šiuolaikines technologijas ją tyrinėti, vertinti ir mokytis iš jos. Įvairios kūrybinės, interaktyvios projektinės veiklos padėjo moksleiviams įgauti patirties ir žinių istorine
ir atminties išsaugojimo tematika, skatino aktyvų jaunų žmonių bendradarbiavimą demokratinėje Europoje.
Siekis stiprinti asmeninius ryšius tarp skirtingų šalių ir kultūrų moksleivių ir organizacijų pasiteisino su kaupu – užsimezgė glaudūs draugystės ryšiai su Jūrmalos (Latvija), Olštyno (Lenkija), Kortrijko (Belgija) moksleiviais,  studentais, dėstytojais ir mokytojais. Ši draugystė prisideda prie tarpkultūrinių bendravimo įgūdžių lavinimo, ksenofobijos ir rasizmo mažinimo ir ugdo toleranciją skirtingoms šalims bei kultūroms.
“Istorija yra atmintis. Pasergėjimas. Perspėjimas. Be atminties nėra žmogaus. {…} Užmušti atmintį-tai kaip ir nužudyti. Užtat ir sakau: privalai visu savo gyvenimu pratęsti, bent viena diena prailginti atmintį. Tautos atmintį.” Ši citata iš J.Marcinkevičiaus trilogijos “Mindaugas. Mažvydas. Katedra” buvo mūsų projekto epigrafas, o visos projekto veiklos prasmingai prisidėjo prie Valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtų darbų. 

Birutė Sinkevičienė
Birštono gimnazijos mokytoja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *