Prieš savivaldos rinkimus – su projektu Lietuvai

Šių metų Vasario16-oji – ypatinga diena, kuomet bus švenčiamas Lietuvos valstybės šimtmetis. Prisidėdamas prie iniciatyvų, skirtų šiai jubiliejinei datai, partijos „Tvarka ir teisingumas“ Prienų skyrius šią savaitę pristatė projektą ,,Lietuvos Nepriklausomybės Aktas kiekvienuose namuose“, kurio tikslas – sutelkti Prienų krašto žmones Vasario 16-ąją švęsti atkurtos Lietuvos gimtadienį. Projekto globėjas – Seimo narys Vytautas Kamblevičius.


„Vokietija, išsaugojusi ir  perdavusi Lietuvai Vasario 16-osios Aktą dėl nepriklausomos valstybės atkūrimo, padovanojo gražią ir prasmingą dovaną Lietuvos žmonėms šimtmečio proga. Sieksime, kad kuo daugiau Prienų krašto žmonių turėtų Lietuvos Nepriklausomybės Aktą savo namuose. Dovanodami jiems Akto kopijas skatinsime, kad žmonės didžiuotųsi savo šalimi, įvertintų tai, kad gyvena laisvoje valstybėje. Raginsime, kad prie kiekvieno namo plazdėtų Lietuvos trispalvės, kviesime rašyti Lietuvai linkėjimus, į juos sudedant pačius prasmingiausius, mūsų istorinę praeitį menančius žodžius,“ – apie paskelbtą iniciatyvą pasakojo partijos „Tvarka ir teisingumas“ Prienų skyriaus pirmininko pavaduotoja Loreta Jakinevičienė.
Jos teigimu, vykdydami šį projektą, partijos nariai apsilankys visose seniūnijose, dalyvaus vietos renginiuose, rengs žygius po apylinkes, gyventojams dovanodami Akto kopijas, kviesdami juos neprarasti tikėjimo ir didžiuotis savo valstybe, išsakyti jai savo mintis ir lūkesčius. Lietuvai skirti jų palinkėjimai bus susisteminti ir sudėti į knygelę, kurią žada išleisti Seimo narys V. Kamblevičius. Rajono vaikus (šiemet – ir suaugusiuosius) jis pakvies dalyvauti tradiciniame piešinių konkurse – parodoje, kurio tema siesis su Lietuva ir valstybingumu.
Pirmosios Nepriklausomybės akto kopijos buvo dovanotos spaudos atstovams. Jos įteiktos ir partijos skyriaus nariams, pirmojo dešimtuko kandidatams 2019 metų Prienų rajono savivaldybės tarybos rinkimuose.
V.Kamblevičius pabrėžė, kad Prienų skyrius iš viso buria 736 narius, rinkiminiame kandidatų sąraše – penkios dešimtys pavardžių, kiekviename dešimtuke – po atstovą iš visų seniūnijų. Sąrašo viršuje – labiausiai žinomi ir patyrę partijos nariai L.Jakinevičienė, C. Pacevičius, A. Deltuvienė, V. Kupstas (šis ketvertukas nesikeičia antra kadencija) ir kiti aktyvūs partiečiai. Kas iš narių savivaldos rinkimuose galėtų varžytis dėl mero posto, kol kas oficialiai neskelbiama.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *