Birštono alumnai inicijuoja pokyčius savo miestui

Pokyčių dirbtuvės – renginys, kuris telkia Lietuvos jaunimą, bendruomenių lyderius ir savo gimtuosius miestus mylinčius, tačiau kitur gyventi išvykusius, profesionalus. Savaitgalį Birštone vykusios dirbtuvės buvo atvira idėjų miestui erdvė, kurioje dalyviai pristatė keturias iniciatyvas, prisidėsiančias prie krašto augimo.


Vienas renginio dalyvių, Vilniuje gyvenantis, dirbantis mokymų ir konsultavimo srityje, birštonietis Balys Viršutis džiaugėsi proga susitikti su aktyviais kraštiečiais: „Manau, jog yra visos galimybės prisidėti prie pokyčio Birštone ir šis renginys yra puikus to pavyzdys. Dalyviai patyrė ir pamatė, kiek daug gali žmonių būrys, turėdamas vieną bendrą tikslą ir platformą susiburti.“
Balys po renginio kuruoja vienos iš iniciatyvų įgyvendinimą – su Birštono alumnais ir vietos moksleiviais kuria neformalaus ugdymo programą. „Jeigu norime, kad Birštono jaunimas lyderiautų, taptų asmeniškai atsakingas ir iniciatyvus, reikia prie to prisidėti, nes poreikis aiškus, suvoktas ir išsakytas, liko tik jį patenkinti,“ – teigia iniciatyvos moksleiviams kuratorius Balys.
Antroji iniciatyva buvo skirta sprendimų paieškai, kaip sureguliuoti automobilių eismą bei paskatinti miesto svečius keliauti dviračiais ar pėsčiomis Birštone sezono metu. Kelių eismo saugumo specialistė, birštonietė Renata Žaliauskaitė mano, kad Birštone šiuo metu ypač juntamas verslo palaikymas, tačiau po truputį pradedami pamiršti patys miesto gyventojai, kuriems ir yra aktualiausias eismo klausimas.
Eismo sezono metu problema neliks užmiršta, nes renginys subūrė ne tik vietos visuomenės veikėjus, bet ir savivaldos atstovus. Dirbtuvių metu birštoniečiai susitelkė ir esamų projektų įgyvendinimui. Dirbtuvėse dalyviai išgrynino „Birštoniečio kortelės“ plėtros planą bei idėją „Verslas Birštonui“. Pastarųjų iniciatyvų realizavimą drauge koordinuos savivaldybės atstovai su Birštono alumnais.
Pokyčių dirbtuvės yra įgyvendinamos pagal „City Alumni“ iniciatyvos vykdomą projektą „Jaunimo įsitraukimas į gimto krašto vystymą“. Projektu siekiama telkti sąmoningus jaunus piliečius ir skatinti juos inicijuoti pokyčius savo gimto miesto viešajame gyvenime.
City Alumni organizacijos informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *