Atidarytas pėsčiųjų tiltas per Peršėkės upę

Gruodžio 15 d. buvo atidarytas pėsčiųjų tiltas per Peršėkės upę į Gerulius. Tai Balbieriškio seniūnijos kaimo bendruomenės „Balbieriškis“ iniciatyva, kurią palaikė visos krašto bendruomenės ir seniūnaičiai. Ankstesnis tiltelis neatitiko saugumo reikalavimų, o jis buvo pagrindinis Gerulių ir kitų kaimų gyventojų susisiekimas su Balbieriškio miesteliu, kur vyksta visas visuomeninis gyvenimas.


Tiltelio atidaryme dalyvavo Prienų r. savivaldybės meras A.Vaicekauskas, mero pavaduotojas A. Marcinkevičius, Balbieriškio seniūnijos seniūnė S.Ražanskienė, bendruomenės nariai. „Mes labai džiaugiamės, kad kartu galėjome išspręsti problemą. Kai kiekvienas prideda ranką, rezultatas daug labiau džiugina. Malonu, kad žmonėms dabar bus saugiau ir patogiau gyventi“, – kalbėjo Savivaldybės meras A.Vaicekauskas, dėkodamas visiems, kurie prisidėjo įgyvendinant šį projektą.
Tilto įrengimas kainavo apie 4000 eurų. Kaimo bendruomenei „Balbieriškis“, laimėjusiai Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Prienų rajono savivaldybėje paraiškų atrankos konkursą, iš valstybės biudžeto buvo skirta 2169 eurai, Savivaldybė skyrė 1000 eurų ir 800 eurų prisidėjo bendruomenė. Finansuotos 14 bendruomenių veiklos.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *