„Ar gera tau su manim?“

Penktadienio popietę į Birštono vaikų lopšelio-darželio ,,Vyturėlis“ „Skruzdėliukų“ grupę rinkosi tėveliai, vyresnieji broliai, sesutės. Čia vyko vakaronė ,,Advento belaukiant“.


Vakaronė prasidėjo prašymu tėveliams susėsti rateliu ir ant kelių pasisodinti savo mažuosius. Auklėtoja Danutė iš stebuklingos dėžutės išėmė gerumo širdelę, kurią saugojo du maži angeliukai. Visiems priminė, kaip, artėjant gražiausioms metų šventėms, norime visi tapti kuo geresni, atsiprašyti vieni kitų, padėkoti. Gerumo širdelę vaikučiai perdavė tėveliams, kartu sakydami tokius žodžius „Širdele, tuk tuk, ar gera tau su manim?“. Kai širdutė apkeliavo mūsų vaikučių tėvelius, vaikučiai pasakė tokius žodžius: „Ir dar pasižadu būt geras geras vaikas“. Buvo smagu stebėti, kaip po tokių žodžių tėveliai dar stipriau apkabino, prisiglaudė savo vaikučius.
Auklėtoja Danutė priminė apie darbus, kuriuos turėdavo šeimos kartu su vaikučiais nudirbti Adventinio laikotarpio metu. Smalsumo sulaukė avių natūrali kirpta vilna. Vilną kedendavo ne tik suaugusieji, bet ir maži vaikai. Kedenti vilną ne toks jau ir lengvas darbas buvo, kaip ir iš susuktos grįžtės siūlus suvynioti į kamuolį. Šį darbą atliko visi noriai, netgi tėčiai vyniojo ir suko siūlų kamuolį. Kai auklėtoja Marytė atnešė bičių korių lakštų, grupė prisipildė malonaus medaus kvapo. Buvo pasiūlyta visoms šeimoms pasidaryti po žvakutę ir papuošti ją bitute, nes bitės žmogaus gyvenime siejamos su darbštumu – visoms vaikučių šeimoms linkime darbštumo, draugiškų tarpusavio santykių, pagarbos, tolerancijos vieni kitiems.
Vakaronės metu visi suklusome, išgirdę triukšmą lauke. Vaikai, nubėgę prie langų, kieme pamatė bevaikščiojantį Kalėdų senelį. Užeiti ir pasisvečiuoti senelį kvietė vaikučiai, tėveliai. Pagaliau vargais negalais suradęs „Skruzdėliukų“ grupę Kalėdų senelis atėjo pas mus. Senelis perskaitė iš vaikų gautą prašomų dovanų sąrašą, kurį vaikai surašė auklėtojų padedami: tai – konstruktoriai, gyvi šuniukai, katytės, pianinai, gitaros, kompiuteriai ir netgi buvo pageidavimas – broliuko ar sesutės. Kalėdų senelis prižadėjo peržvelgti dovanų sąrašą iš naujo ir stebuklingą Kalėdų naktį išpildyti visus vaikučių norus. Už padeklamuotus eilėraštukus senelis įteikė vaikučiams po mažą dovanėlę.
Vakaronė baigėsi. Tikime, kad išsakyti žodžiai, palinkėjimai pripildė mūsų dideles ar mažas širdeles gerumo. Gražių, linksmų švenčių linkime „Skruzdėliukų“ grupės tėveliams. Ačiū, kad buvote kartu.

Auklėtojos D.Adamonienė ir M.Galinienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *