Tarybos narių verdiktas: „Ąžuolo“ progimnazijoje – trys šeštokų klasės

Ketvirtadienį vykusiame neeiliniame posėdyje Prienų rajono savivaldybės tarybos nariai užbaigė prieš rugsėjo 1- ąją nepadarytus darbus, t. y. priėmė sprendimą „Dėl klasių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus Prienų rajono savivaldybės mokyklose 2017 – 2018 mokslo metais patvirtinimo“.
Priimtas sprendimas mokykloms suteikia galimybę jaustis saugiau ir ramiau, tačiau „Ąžuolo“ progimnazijoje, vienoje didžiausių rajonų mokyklų, matyt, tos ramybės kol kas gal bus ir mažiau. Mat po papildomų diskusijų komitetuose ir pasisakymų posėdžio metu dauguma Tarybos narių (penkiolika) pasisakė už tris, o ne keturis šeštų klasių komplektus. Jeigu šeštokų skaičius, esant dabartinei situacijai, „nenubyrės“, klasėse jų bus po trisdešimt.
Pasak sprendimo projektą pristačiusio Švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko, galiojančiai tvarkai nenusižengta, bet ar nenukentės mokymo ir ugdymo procesas, ar vaikai jausis saugūs? Tuo labai abejojo ir tėvelių vardu kalbėjusi Jolanta Sinkevičienė, ir Tarybos nariai Arūnas Vaidogas ir Gintautas Bartulis, kvietę kolegas galvoti apie vaikus, o ne apie tuos 20 000 eurų, kuriuos reikėję pridėti įsteigus ketvirtą komplektą. Bet G. Bartulio pasakymas, kad pinigai ir vaikai negali būti lyginami, nuskambėjo tarsi šauksmas tyruose…
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *