Smagi viešnagė pas bičiulius

Rugsėjo 3 d. Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius Suvalkų pavieto mero Ščepano Oldakovskio ir Račkio viršaičio kvietimu viešėjo Lenkijoje Dauspudos miestelyje. Pirmą rugsėjo sekmadienį Suvalkų pavieto vadovybė organizuoja rudens šventę gyventojams, kuri panaši į daugelyje Lietuvos savivaldybių organizuojamas rudens šventes.


Jiezno seniūnija kartu su Jiezno kultūros ir laisvalaikio centru ir Jiezno miesto bendruomenės centru su Suvalkų pavietu pradėjo bendradarbiauti 2009 metais. Jiezną ir Suvalkų pavieto miestelį Dauspudą sieja bendra istorija su garsia didikų Pacų gimine, kurių palikuonis generolas Liudvikas Mykolas Pacas (paskutinio Jiezno rūmų valdytojo Mykolo Paco sūnus) Dauspudoje pastatė gotikinio stiliaus rūmus ir pasižymėjo tame krašte, kaip pažangios žemdirbystės populiarintojas.
Simboliška, kad Suvalkų pavieto meras (starosta) rudens šventės metu įteikia apdovanojimus pavieto pažangiems ūkininkams, pasiekusiems gerus rezultatus žemdirbystėje ir gyvulininkystėje. Kartu įteikiamas ir generolo L. M. Paco medalis. Apdovanojimus gauna visų dešimties Suvalkų pavieto apylinkių (gminų) atstovai. Po įspūdingos ceremonijos vyksta saviveiklinių kolektyvų koncertai, mugė, derliaus paroda. Labai įdomu pasivaikščioti Paco alėja, kurioje susitelkia daug prekiautojų ir amatininkų. Šventės dalyviai čia gali įsigyti įvairiausių suvenyrų, maisto produktų ir čia pat jų paragauti.
Jiezno seniūnijos delegacijos šioje šventėje, Suvalkų pavieto mero kvietimu, lankosi kasmet. Apsilankymas Dauspudoje jiezniečiams gera proga įgyti panašios šventės rengimo įgūdžių, susirasti naujų ir naudingų pažinčių ir išgirsti perspektyvių idėjų.
Šiais metais Suvalkų pavietas Jiezno seniūnijai pasiūlė dalyvauti jau antrame bendrame projekte, populiarinant abiejų vietovių gamtos ir kultūros paveldo lankytinus objektus, tuo pačiu įrengiant turizmui lankytinas vietas. Projektas jau parengtas, tikimės palankių rezultatų. Primename, kad pirmame projekte garsinome Pacų giminės paveldą abipus sienų: Lietuvoje – Jiezne, Lenkijoje – Dauspudoje.
Jiezno seniūnija neturi juridinio asmens statuso (Prienų rajono savivaldybės administracijos filialas), todėl panašius projektus rengia su Jiezno kultūros ir laisvalaikio centru ar Jiezno miesto bendruomenės centru.
Smagu viešėti  pas svetingus partnerius, su visais šventės dalyviais dalintis kasdienine duona, bendrauti su kolegomis viršaičiais ir vietos gyventojais. Atsisveikindamas su Suvalkų pavieto meru Ščepanu Oldakovskiu, Jiezno seniūnas pakvietė apsilankyti Jiezne spalio 7 d., kai jiezniškiai švęs 525 – ąjį Jiezno vardo paminėjimo gimtadienį.
Algis Bartusevičius
Jiezno seniūnas

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *