Nuo komikso iki žygio baidarėmis Šventosios aukštupiu

Dar pavasarį Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcija pakvietė mokinius dalyvauti komiksų apie gamtą konkurse „Vieną kartą gamtoje…“ Konkurso tikslas – ugdyti ekologinį mokinių sąmoningumą, aktyvų dalyvavimą, lavinti kūrybinius gebėjimus bei skatinti mokykloje mokomų dalykų integraciją.


Net 20 geriausių komiksų autorių organizatoriai žadėjo pakviesti į baidarių žygį Šventąja! Kadangi Jiezno gimnazijos JMB sambūrio „Mąstyk žaliai“ narių mintyse ir jausmuose vis dar buvo gyvi prisiminimai apie rudeninį baidarių žygį Verknės upe, iš karto nusprendė dalyvauti. Susibūrė šauni komanda. Per dvi savaites buvo sukurtas komiksas – el. knyga „Rasputijos ir Pilsmanto nuotykiai Lietuvos pelkėje“. Veiksmas vyksta mūsų krašte – Velniabliūdžio pelkėje. Komikso kūrimas komandoje – tai puiki galimybė ugdytis bendrąsias kompetencijas, nes reikia sugalvoti juokingas ir skatinančias sąmoningą ir atsakingą žmogaus veiklą gamtoje situacijas, naudotis moderniomis IT programomis, būti kūrybingam.
Smagiausia buvo sužinojus konkurso rezultatus. Organizatoriai gavo 148  darbus iš 30 ugdymo įstaigų. Dalyvavo 233 mokiniai, kuriuos ruošė 40 mokytojų. Jiezno gimnazijos mokiniai laimėjo pirmąją vietą.
Liepos 20 dieną gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda kartu su Kauno Jėzuitų gimnazistais ir savanoriais iš įvairių pasaulio šalių išbandė nelengvą 15 km baidarių žygį Šventosios upės aukštupiu. Už nuovargį ir ekstremalius išbandymus buvo dosniai atsilyginta gražiu kraštovaizdžio reginiu, vandens lelijų sodais, unikaliomis Luodžio ežerinėmis nerijomis, Antalieptės saloje – sentikių kapinėmis, galimybe gėrėtis paukščių įvairove. Smagu ir pavydu buvo vakaroti nuostabiai sutvarkytame Salakų miestelyje. Ne kiekvienas miestelis gali pasidžiaugti spalvotais fontanais, žaidimų aikštelėmis, moderniai įrengtu paplūdimiu. Ir ką tada gali atsakyti savo mokiniui, kai jis paklausia: „Mokytoja, nenoriu grįžti namo, kodėl pas mus taip „baisu“?
Grįžimas namo – ir vėl nauji įspūdžiai: Stelmužės ąžuolas, Zarasų miesto įžymios vietos, Anykščių lajų takas, garsusis Puntukas, „apverstas namas“….
JMB sambūrio narių vardu dėkoju Prienų miškų ūkio urėdijai ir gimnazijos administracijai, kurie skyrė lėšų mokinių svajonei įgyvendinti. Dėkoju kolegoms Jolitai ir Valdui, kurie vasaros atostogų metu jau ne pirmą kartą noriai prisideda prie mokytojų ir mokinių projektų įgyvendinimo. Nėra smagiau, kai nauji mokslo metai prasideda tokiais žodžiais: „Ačiū, mokytoja, baidarių žygis buvo mano nuostabiausia vasaros diena.“
Joalita Jurkevičienė
Jiezno gimnazijos JMBS vadovė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *