Mugėje parodė save, pasižvalgė į kitus

Birštono neįgaliųjų draugijos nariai buvo išvykę į Vilnių, kur rugsėjo 1 – 3 d. vyko didžiausios miesto šventės „Sostinės dienos“ renginiai.

Birštono savivaldybės neįgaliųjų draugijos atstovės J.Senavaitienė ir J.Paukštienė mugėje „Tau, Vilniau“.

Katedros aikštėje jau tryliktą kartą buvo organizuota respublikinė neįgaliųjų bendruomenės mugė – koncertas „Tau, Vilniau!“, kurios tikslas – suburti neįgalius žmones iš skirtingų regionų ir pristatyti visuomenei jų kūrybinius, meninius pasiekimus. Nuo 2003 m. šį renginį organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“. Šiemet renginio dalyvius pasveikino socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.
Birštoniečiai į mugę vežėsi daugiausia Neįgaliųjų dienos centro užimtumo būrelio (vadovė Vilma Krasauskienė) lankytojų pagamintus rankdarbius, pristatė Jūratės Pudinskienės sukurtus papuošalus, Janinos Paukštienės pasiūtas prijuostes, Vido Cickevičiaus medžiu dekoruotus laikrodžius ir kt. -Pabendravome su atvykusiais iš kitų regionų, įsigijome jų produkcijos. Kai ką ir mes pardavėme už simbolinę kainą. Galbūt dėl prasto oro sekmadienį mugėje apsilankė mažokai vilniečių ir miesto svečių. Dirbiniais domėjosi daugelis, bet didesnių išlaidų sau neleido. Ir koncertas pritraukė daug mažiau žiūrovų, nei ankstesniais kartais. Todėl šiųmetis renginys kiek nuvylė, – teigė Birštono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Julija Senavaitienė.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *